Ταμερλάν Τσαρνάεφ: Επαγγελματίας μποξέρ ο νεκρός βομβιστής της Βοστόνης [εικόνες]

Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ 26 ετών που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών αναγνωρίστηκε ως ο πρώτος ύποπτος της βομβιστικής επίθεσης στο μαραθώνιο της Βοστόνης.

Ήταν επαγγελματίας αθλητής του μποξ με το σύλλογο Team Lowell, και είχε κερδίσει το τρόπαιο Rocky Marciano για τους αγώνες της Νέας Αγγλίας, Golden Gloves, στην κατηγορία βαρέων βαρών το 2010.

Όλα αυτά, παράλληλα με τη φοίτησή του

στο Bunker Hill Community College, όπου σπούδαζε μηχανικός.

Ασχολιόταν με το μποξ από το 2004 και ο θείος του, μιλώντας σε τοπικό σταθμό στη Βοστώνη, είπε ότι έφτασε στην Αμερική το 2000, υπό το καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα.

Ο μεγάλος αδερφός Τσαρνάεφ, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών, διακρίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το FBI, να φορά το μαύρο καπέλο και να περπατά ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος, την 15η Απριλίου.

Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ είχε πρωταγωνιστήσει σε μια εργασία φωτογραφίας του φίλου του, Γιοχάνες Χιρν.

Η εργασία, με τίτλο «Το μποξ σαν διαβατήριο», απεικονίζει τον 26χρονο να προπονείται με άνδρες και μια γυναίκα, λίγο πριν συμμετάσχει στον αγώνα National Golden Gloves του Σολτ Λέικ Σίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή στις φωτογραφίες του νεκρού βομβιστή είναι η κοπέλα του, αγνώστου ταυτότητος, η οποία ήταν μισή Πορτογαλέζα, μισή Ιταλίδα και βαπτίστηκε μουσουλμάνα για χάρη του.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτονται και στοιχεία για την προσωπικότητά του, καθώς σε ένα σύντομο προφίλ που συμπεριλαμβάνεται στην εργασία, ο Ταμερλάν μιλά για τον εαυτό του.

«Ο Ταμερλάν, που σπουδάζει στο Bunker Hill Community College της Βοστώνης και θέλει να γίνει μηχανικός, διέκοψε για έξι μήνες τις σπουδές του, ώστε να προπονηθεί για τον αγώνα. Ο Ταμερλάν έφυγε από την Τσετσενία με την οικογένειά του έπειτα από τη σύρραξη στα τέλη του 1990 και, αφού έμεινε για λίγα χρόνια στο Καζακστάν, έφτασε στις ΗΠΑ ως πρόσφυγας» αναφέρει το προφίλ του.

Ο ίδιος, πάντως, δείχνει να μην μπορεί να «συμφιλιωθεί» με τους αμερικανικούς ρυθμούς ζωής, καθώς ισχυρίζεται: «Δεν έχω ούτε έναν Αμερικανό φίλο, δεν τους καταλαβαίνω».

Στόχος του, όπως φαίνεται, είναι να διακριθεί στον αθλητισμό, καθώς «αν νικήσει πολλούς αγώνες, τότε θα μπορεί να επιλεγεί για την αμερικανική ολυμπιακή ομάδα και να πολιτογραφηθεί Αμερικανός. Αν η γενέτειρά του, Τσετσενία, δεν ανεξαρτητοποιηθεί, τότε ο Ταμερλάν θα προτιμήσει να αγωνιστεί για τις ΗΠΑ, παρά για τη Ρωσία».

Όσο για τη θρησκεία και τις επιταγές της, υποστηρίζει: «Ο Θεός λέει όχι στο αλκοόλ. Δεν υπάρχουν πια αξίες. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους πια».

Την ίδια στιγμή, αμερικανικό δημοσίευμα αναφέρεται στις αγορές του από το Amazon, από τις οποίες ξεχωρίζουν βιβλία με οδηγίες για την κατασκευή πλαστής ταυτότητας, πλαστού διπλώματος οδήγησης, βιβλία για την Τσετσενία, ένα για τον «μοναχικό λύκο» και το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και ένα βιβλίο για το πώς να αποκτήσεις περισσότερους φίλους.

Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Φωκιανάκη- Δανάη Δασοπούλου

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα