Απάντηση Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για το θέμα της ομοφυλοφιλίας

15:39 8/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Με την ανακοίνωσή της αναφορικά με τα θέματα προς συζήτηση κατά τη διεξαγωγή των εργασιών της Σύναξης των Προκαθήμενων των κατά τόπους Ορθόδοξων Εκκλησιών, στο Φανάρι, ανάμεσα στα οποία θέτει και την καταδίκη της ομοφυλοφιλίας, η Εκκλησία της Κύπρου αποξενώνεται ακόμα περισσότερο από τη σημερινή πραγματικότητα, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου.

«Θεωρούμε τις δηλώσεις της αυτές επικίνδυνες, αφού, άθελά της, προτείνει την περιθωριοποίηση μιας ευάλωτης ομάδας της κοινωνίας, γεγονός που δεν θα μας εξέπλησσε εάν ωθούσε και κάποιους να προβούν σε ομοφοβικές πράξεις βίας εν ονόματι της, επικαλούμενοι, μάλιστα, την αγάπη του Θεού», προσθέτει.

Η Εκκλησία της Κύπρου, συνεχίζει, δεν δύναται να είναι πολέμιος της διαφορετικότητας αλλά, αντίθετα, θα έπρεπε να έχει ως κύριο μέλημά της την εξεύρεση τρόπων να την αγκαλιάσει και να την εντάξει στους κόλπους της, λαμβάνοντας μάλιστα μηνύματα από άλλες Χριστιανικές Εκκλησίες ανά το παγκόσμιο, οι οποίες συνειδητοποίησαν ήδη ότι ο αφορισμός και η αποξένωση δεν είναι ο σωστός τρόπος για να προωθηθούν τα μηνύματα του Θεού, όπως οι ίδιες τα αντιλαμβάνονται.

«Πρόσφατα, μάλιστα, ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος όταν ρωτήθηκε για το θέμα της ομοφυλοφιλίας απάντησε, «Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω ένα γκέι αν αναζητά τον Κύριο και έχει καλές προθέσεις;» στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα της αποδοχής και της αγάπης προς όλους. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα δούμε αντίστοιχες κινήσεις και από τη δική μας Εκκλησία», συμπληρώνει.

Η Accept ξεκαθαρίζει ότι, τα αιτήματά της αφορούν αποκλειστικά σε πολιτικά δικαιώματα που απορρέουν από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, όπως αυτά διακηρύχτηκαν και υπογράφτηκαν από όλα τα κράτη-μέλη, ανάμεσα τους και την Κύπρο.

«Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προέκυψαν μέσα από τις ίδιες ανησυχίες που έχει και η Εκκλησία και μοναδικό τους μέλημα είναι να διασφαλίσουν το καλύτερο δυνατόν περιβάλλον ανάπτυξης και ευημερίας για όλο ανεξαιρέτως το ανθρώπινο είδος. Οι επιδιώξεις των ΛΟΑΤ ατόμων δεν υπερβαίνουν με κανένα τρόπο όσα ήδη εξασφαλίζουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στους υπόλοιπους πολίτες. Διεκδικούμε αποκλειστικά εκείνα που νομικά ισχύουν για όλους τους πολίτες- τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», προσθέτει.

Αναφέρει ότι είναι σίγουρη ότι «η Εκκλησία της Κύπρου, όχι μόνο ασπάζεται όλα τα πιο πάνω, αλλά και στέκεται σύμμαχος σε όλους όσοι ακόμα αναγκάζονται να διεκδικούν τις βασικές τους ελευθερίες, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται και οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες, οι τρανς και τα αμφισεξουαλικά άτομα».

«Δεν έχουμε δε, ουδεμία αμφιβολία ότι σκοπός της Εκκλησίας μας είναι να αγκαλιάσει με αγάπη και κατανόηση όλες τις ανθρώπινες υπάρξεις, ακόμα και εκείνες που διαφέρουν από την πλειοψηφία, όπως δίδαξε και ο ίδιος ο Χριστός με τον βίο του. Θεωρούμε δεδομένο ότι η στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι ανάλογη και αντάξια των υποχρεώσεων της αναφορικά με τη διαφύλαξη των ίσων δικαιωμάτων όλων των πολιτών της. Χωρίς εξαιρέσεις, καταλήγει η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα