Απάνθρωπα τα μέτρα, η πρώτη αντίδραση ΕΠΟΠΑΗ

15:03 5/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ελεύθερη Παγκύπρια Οργάνωση Προσωπικού ΑΗΚ (ΕΠΟΠΑΗ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το Γενικό της Συμβούλιο θα συνέλθει εκτάκτως για να εξετάσει “τους τρόπους αντίδρασης και μέτρων άμυνας κατά της εξοντωτικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι.

Από μια πρώτη ματιά στα μέτρα, σημειώνεται, είναι ξεκάθαρο ότι αυτά είναι απάνθρωπα, σκληρά και δυσβάστακτα.

“Ενώ οι ειδήμονες συζητούν για το 13ον και την ΑΤΑ, που ειρήσθω εν παρόδω ήδη ο 13ος έχει απολεσθεί

ως ποσό από τα προηγούμενα μέτρα και η ΑΤΑ στην ουσία έχει εξουδετερωθεί, εισάγονται απροβλημάτιστα μέτρα που οδηγούν τους εργαζομένους στην χρεοκοπία, στον εξευτελισμό και στην εξαθλίωση”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Είχαμε κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει, αναφέρει η Οργάνωση, ότι δεν θα ανεχόμαστε, αφού στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να επωμισθούμε, την οικονομική επιβάρυνση από τα οικονομικά εγκλήματα σ’ αυτό τον τόπο και ιδιαίτερα αυτά του τραπεζικού τομέα και μάλιστα οι αίτιοι όχι μόνο να μένουν στο απυρόβλητο αλλά και να προσπαθούν να ανακτήσουν τις απώλειες τους από τους εργαζομένους.

Η ΕΠΟΠΑΗ απευθύνει προς τους αρμόδιους το ερώτημα γιατί πρέπει οι εργαζόμενοι να καλύψουν τις ζημιές των τραπεζών “και γιατί εμείς πρέπει να καταστραφούμε για να ανέβει η αξία των μετοχών των τραπεζών και για να επανακτήσουν τα εκατομμύρια τους οι μεγαλομέτοχοι» και διερωτάται ποιες έρευνες έχουν γίνει για την πραγματική κατάσταση και τους αίτιους.

Ζητά «να αφεθούν κατά μέρος οι δημαγωγικές κοκορομαχίες γιατί η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πρέπει να επιδειχθεί η ανάλογη σοβαρότητα. Ας μας εξηγήσουν ποιος μηχανισμός στήριξης θα αναλάβει τα χρέη των εργαζομένων οι οποίοι μετά την εφαρμογή τέτοιων μέτρων θα αδυνατούν να τα αποπληρώσουν”.

Η παρούσα ανακοίνωση, σημειώνεται, έχει την έννοια της άμεσης αντίδρασης στα όσα απροβλημάτιστα, απάνθρωπα, αντικοινωνικά και αντιοικονομικά μέτρα προωθούνται.

“Όσοι θεωρούν τους εργαζομένους ως την εύκολη λεία θα έχουν την ευθύνη για την επαπειλούμενη κοινωνική αναταραχή που θα προκύψει από την επιβολή των μέτρων”, προστίθεται.

Τέλος, η ΕΠΟΠΑΗ προειδοποιεί ότι “η αντίδραση μας θα είναι σφοδρή και αποφασιστική”.

Keywords
Τυχαία Θέματα