Αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός, λέει ο Άρ. Δαμιανού

17:27 19/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αντιλαϊκό και σκληρό χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014 ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Σε ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού, ο κ. Δαμιανού ανέφερε ότι το περιεχόμενο του κρατικού προϋπολογισμού είναι αντανάκλαση της φιλοσοφίας μιας κυβέρνησης. «Έχει λεχθεί και είναι γενικά παραδεκτό ότι ο προϋπολογισμός του 2014 είναι σκληρός.

Σκληρός όχι μόνο διότι δεν επιτρέπει την παραμικρή αισιοδοξία αλλά και διότι η φιλοσοφία που τον διέπει είναι αντιλαϊκή», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην οικονομική καταστροφή που μαστίζει την Κύπρο, ο κ. Δαμιανού είπε ότι «ως ΑΚΕΛ απαιτούμε όπως, όλοι όσοι οδήγησαν με πράξεις και παραλείψεις τους -ενδεχομένως και ποινικά κολάσιμες- στην οικονομική καταστροφή, λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Έχει σημειωθεί καθυστέρηση εκ μέρους των διωκτικών αρχών».

Σημείωσε όμως ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος «με την ελλειμματική Επιτροπή υπό τον κ. Πική, η οποία συστάθηκε παράνομα με ευθύνη του Υπουργού Δικαιοσύνης». Ο κ. Δαμιανού αναγνώρισε ότι την Τρόικα την κάλεσε η προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά πρόσθεσε ο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ευθύνεται για την πορεία μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης.

Χαρακτήρισε δε ως αυτοκριτική, την χθεσινή αναφορά του Προέδρου του ΔΗΣΥ ότι έγινε «μεγάλος οικονομικός σεισμός τον περασμένο Μάρτιο». «Ας μην σπεύσουν να μάς πουν ότι εμείς προκαλέσαμε τις δικές τους υποχωρήσεις. Οι τεκτονικές πλάκες βρίσκονται στην πολιτική φιλοσοφία και ιδεολογία του Συναγερμού, η οποία συμπίπτει με πλείστες από τις θέσεις της τρόικας και που –ναι- προκάλεσαν σεισμό στην κοινωνία. Και σε αυτές περιλαμβάνονται οι ζημιογόνες και εθνικά επικίνδυνες ιδιωτικοποιήσεις», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης ο οποίος είναι μειωμένος κατά 29 εκ. ευρώ, λέγοντας ότι οι περικοπές αυτές πλήττουν καίρια τον ευαίσθητο τομέα της απονομής δικαιοσύνης, της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Τέλος αναφέρθηκε στις διεργασίες για έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για την έναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, εκφράζοντας ανησυχία για κάποια αδιαπραγμάτευτα στοιχεία, όπως η μία κυριαρχία, η μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα, λέγοντας ότι τα στοιχεία

Keywords
Τυχαία Θέματα