Αντίδραση ΠΟΑ στις δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας για το γάλα

19:42 22/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των αγελαδοτρόφων από τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας σχετικά με τις επιπτώσεις στις τιμές παραγωγών από τις αυξήσεις στην τιμή των σιτηρών αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ).

«Είναι πράγματι λυπηρό ένα Υπουργός Γεωργίας να επικαλείται αιτιολογημένη αύξηση στο ψωμί και στο κρέας λόγω αύξησης της τιμής των σιτηρών, αλλά όχι στο γάλα. Πώς είναι δυνατόν ένας Υπουργός να μην γνωρίζει ότι οι αγελάδες για να παράξουν γάλα πρέπει να τραφούν με σιτηρά;» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΠΟΑ.

Ο ΠΟΑ επικρίνει τον Υπουργό Γεωργίας και για το ότι «κατηγορεί και πάλι τους αγελαδοτρόφους για έντεχνη έλλειψη γάλακτος και ότι ευθύνονται για τις αυξήσεις στην τελική τιμή του γάλακτος, αγνοώντας επιδεικτικά ότι οι πρόσφατες αυξήσεις στο γάλα δεν προήλθαν από τους αγελαδοτρόφους».

«Οι εχθρικές δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας δείχνουν πέραν πάσης αμφιβολίας το μίσος και τη μανία της Κυβέρνησης να ‘κτυπήσει’ τους αγελαδοτρόφους αφού από το 2008 εργολαβικά με κάθε μέσο και τρόπο να τους καταστρέψουν αγνοώντας τις επιπτώσεις στην εθνική οικονομία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο ΠΟΑ διερωτάται παράλληλα πώς μπορεί «ο Υπουργός Γεωργίας και η Κυβέρνηση να δικαιολογήσουν τη σχεδόν μονοπωλιακή λειτουργία την Επιτροπής Σιτηρών που αρμέγει καθημερινά τους κτηνοτρόφους και τον κυπριακό λαό καθορίζοντας μονοπωλιακά την τελική τιμή των σιτηρών χωρίς εξηγήσεις και χωρίς να διεξαχθεί οποιαδήποτε σοβαρή έρευνα για τον τρόπο λειτουργίας της;».

Αναφέρει ακόμη ότι η Κυβέρνηση οφείλει στους αγελαδοτρόφους ενισχύσεις εγκεκριμένες από την ΕΕ από το 2010 ύψους 20 εκ. ευρώ περίπου, φαινόμενο το οποίο παρατηρείται μόνο στην περίπτωση του κλάδου των αγελαδοτρόφων.

«Οι οποιεσδήποτε μέχρι σήμερα ανακριβείς και άστοχες δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας θεωρούσαμε ότι οφείλονταν στην απειρία του και στην έλλειψη σωστά καταρτισμένων συμβούλων. Οι τελευταίες δηλώσεις του όμως ξεπερνούν τα όρια της αμάθειας και της αυθάδειας σε βάρος των αγελαδοτρόφων και των καταναλωτών. Το μόνο που απομένει στον Υπουργό Γεωργίας είναι να απολογηθεί δημόσια αφού πρώτα αντιληφθεί ότι για να παραχθεί γάλα θα πρέπει οι αγελάδες να τραφούν με σιτηρά», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα