Ανοικτό ενδεχόμενο επιμήκυνσης για την Ελλάδα άφησε ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ

09:23 14/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ανοικτό ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής άφησε σήμερα ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών Jan Kees de Jager υπό την προϋπόθεση ότι η επιδείνωση της οικονομίας της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα προσωρινής ύφεσης.

«Αν το έλλειμμα αποδειχθεί κάπως χειρότερο από το αναμενόμενο λόγω μιας προσωρινής ύφεσης στην οικονομία θα

μπορούσε να υπάρξει κάποιος χρόνος, αλλά όχι λεφτά, ανέφερε ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στο «Φιλοξενία», όπου θα γίνει η Σύνοδος του Eurogroup, και υπογράμμισε δεν μπορεί να υπάρξει χρόνος για καθυστέρηση των μέτρων».

Για την Ισπανία ο κ. ντε Γιάχερ δήλωσε ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι η Ισπανία να δείξει στις αγορές τη δέσμευση και αποφασιστικό για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων λιτότητας για να πείσει τις αγορές.

«Η Ισπανία είναι στο σωστό δρόμο αλλά πρέπει να συνεχίσουν να πείθουν τις αγορές ότι έχουν μια συγκροτημένη πολιτική και καλά δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας», είπε.

Τη συνεδρία του Γιούρογκρουπ θα απασχολήσει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ισπανική οικονομία και το κατά πόσον η χώρα θα ζητήσει οικονομική στήριξη, πέραν των 100 δισ. ευρώ που εγκρίθηκαν από την ΕΕ για στήριξη των ισπανικών τραπεζών.  Η Μαδρίτη, διά του Πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, έχει αποκλείσει επανειλημμένα την προσφυγή της  χώρας του στο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, δηλώνοντας ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια από το νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα