Ανησυχία για την πρακτική διαπραγμάτευσης Κυβέρνησης – Τρόικα εκφράζει το ΕΥΡΩΚΟ

15:13 24/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εντονη ανησυχία και δυσφορία για την πολιτική πρακτική της Κυβέρνησης έναντι των διαβουλεύσεων με την Τρόικα, εξέφρασε ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Σταύρος Βιολάρης, επαναλαμβάνοντας «ότι κανενός οι ώμοι δεν είναι ικανοί να αντέξουν τέτοιο βάρος».

Ο κ. Βιολάρης είπε ότι «παίζεται η μοίρα των επόμενων γενιών της Κύπρου και αυτό πρέπει να υπερτερεί οποιουδήποτε μικροκομματικού και μικροπολιτικού συμφέροντος», προσθέτοντας ότι «απαιτείται

συλλογικότητα».

Σήμερα, είπε, ξεκινούν οι ουσιαστικές διαβουλεύσεις με την τρόικα και «η Κυβέρνηση πράττει όπως έπραττε από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, δηλαδή χωρίς κανένα συντονισμό και χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία».

Σύμφωνα με το ΕΥΡΩΚΟ, δεν έγινε εσωτερική διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων «και, βεβαίως, η Κυβέρνηση Χριστόφια δεν έλαβε υπόψη καμία από τις προτάσεις των κομμάτων και των εμπλεκομένων φορέων». Ο κ. Βιολάρης είπε ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα πρότεινε επανειλημμένα τη χάραξη κοινής στρατηγικής αντιμετώπισης της Τρόικα, μέσω ενός κυπριακού συμφώνου διάσωσης της οικονομίας, με στόχο να προληφθούν επαχθείς όροι.

Εισηγήθηκε όπως ο επόμενος κρατικός προϋπολογισμός καταρτιστεί με κατεύθυνση βάθους χρόνου και τη συγκρότηση ομάδας, που θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις και θεσμικές αλλαγές, είπε ο κ. Βιολάρης και συμπλήρωσε ότι εισηγήθηκαν, επίσης, τη συγκρότηση επιτροπής, η οποία να προωθεί τη συλλογική διαχείριση του φυσικού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί μια Κυβέρνηση, η οποία δικαιολογημένα επικρίνεται για την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής της πολιτικής, δεν αποδέχεται τη βοήθεια και μάλιστα από τους κομματικούς αντιπάλους της», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «είναι πρωτοφανές, η αντιπολίτευση να προσφέρει στήριξη, αλλά η Κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά τη συλλογικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα