Ανησυχίες Οικολόγων για συνωστισμό καταδίκων για αστικά χρέη

14:52 24/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εντονη ανησυχία σε σχέση με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για απάνθρωπο συνωστισμό καταδίκων για αστικά χρέη στις κεντρικές φυλακές, εκφράζει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, επικαλούμενο πληροφορίες με βάση προσωπικές μαρτυρίες.

«Φαίνεται ότι η πολιτεία στέκεται με παγερή αδιαφορία απέναντι στα τρομακτικά προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα, προσθέτοντας ότι «η μανιώδης προσπάθεια των αρχών να εισπράξουν τα χρωστούμενα από πολίτες – είτε αυτά είναι πρόστιμα, είτε κοινωνικές ασφαλίσεις και εισπράξεις του ΦΠΑ

οδήγησε δεκάδες ανθρώπους στις κεντρικές φυλακές».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κινήματος, «αρκετοί μικροί εργολάβοι και αυτοεργοδοτούμενοι, που καμιά σχέση έχουν με το έγκλημα, λόγω αδυναμίας πληρωμής φόρων και λογαριασμών βρίσκονται στοιβαγμένοι σε ακατάλληλους χώρους στις κεντρικές φυλακές».

Οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει και πως τα Δικαστήρια, ο Γενικός Εισαγγελέας και η Αστυνομία πρέπει να αντιμετωπίζουν την κάθε περίπτωση με τις ιδιαιτερότητες της.

Η λύση των οικονομικών προβλημάτων δεν μπορεί να αναζητείται στη φυλάκιση όσων αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, αναφέρουν, προσθέτοντας ότι ούτε η φυλάκιση είναι κερδοφόρα για το κράτος, αφού έχει το δικό της οικονομικό κόστος, «εκτός βέβαια αν η κράτηση αυτών των ανθρώπων γίνεται σε συνθήκες απάνθρωπες όπως αυτές που περιγράφονται από αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιεύματα».

Το Κίνημα Οικολόγων ζητά από τις αρμόδιες αρχές, την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής και τον Γενικό Εισαγγελέα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα