Ανησυχία για αναστολή της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής, εκφράζει το Παν. Κύπρου

16:43 20/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου εκφράζει την ανησυχία του για τις δηλώσεις και προθέσεις πολιτικών προσώπων, που είδαν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας, για αναστολή της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής, η οποία αναμένεται να δεχτεί τους πρώτους της φοιτητές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο Κύπρου

αναφέρει πως «η Διοίκηση της Ιατρικής Σχολής, αλλά και το Πανεπιστήμιο γενικότερα, εργάζεται πυρετωδώς και είναι όλα έτοιμα για τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής το Σεπτέμβριο».

«Έχει ήδη στελεχωθεί με το απαραίτητο Ακαδημαϊκό και Διοικητικό προσωπικό και έχει ολοκληρωθεί η ετοιμασία του προγράμματος σπουδών. Επισημαίνεται ότι η Ιατρική Σχολή είναι πρώτη στις προτιμήσεις των υποψήφιων Κυπρίων φοιτητών, ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και από Ελλαδίτες φοιτητές», γράφει η ανακοίνωση.

Όπως προστίθεται «πέραν από την εκπαίδευση των νέων επιστημόνων γιατρών, η Ιατρική Σχολή θα συμβάλει τα μέγιστα στον καθορισμό ιατρικών προτύπων στην Κύπρο και στη βελτίωση του επιπέδου των προσφερομένων ιατρικών υπηρεσιών ώστε αυτό να συνάδει με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και στη γενική προσπάθεια του κράτους να καταστεί η Κύπρος διεθνές κέντρο παροχής υπηρεσιών στην περιοχή, ιδιαίτερα σε θέματα υγείας».

Επίσης, αναφέρει πως «θα συμβάλει στην αναβάθμιση των παροχών υγείας στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, στην απόκτηση μερικής αυτάρκειας στην εκπαίδευση των Κυπρίων ιατρών, ώστε να πάψει η απόλυτη εξάρτηση από τα Ιατρικά Κέντρα της Ευρώπης, στην ανατροπή του ελλειμματικού ισοζυγίου ιατρικών υπηρεσιών, από την εξαγωγή ασθενών και την εισαγωγή ιατρικής και την εφαρμογή προληπτικής ιατρικής».

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου καλεί όλους να στηρίξουν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία μόνο οφέλη θα προσφέρει στην Κύπρο, αφού όπως επισημαίνει η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής θεωρείται ίσως το κυριότερο αναπτυξιακό έργο του Κράτους και τυχόν απόφαση για αναστολή της θα έχει σοβαρές συνέπειες σε διάφορα επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα