Ανησυχία ΔΕΟΚ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

11:16 11/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ανησυχία εκφράζει η ΔΕΟΚ για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τον καθορισμό των δανειακών αναγκών της Κύπρου και καλεί την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της με σχέδιο εξόδου από το αδιέξοδο.

Σε ανακοίνωση η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι “που υποβάλλονται σε σκληρή δοκιμασία

καταβάλλοντας το τίμημα των σκληρών μέτρων του μνημονίου αναμένουν από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του τόπου ξεκάθαρες απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που τίθενται αναφορικά με το μέλλον και την προοπτική της κυπριακής οικονομίας και του τραπεζικού τομέα”.

Σύμφωνα με την ΔΕΟΚ πρέπει να δοθούν απαντήσεις για τα θέματα της ανεργίας και της φτώχειας αλλά και τα προβλήματα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και της ρευστότητας της αγοράς που εξαρτούνται από την βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος.

Η οργάνωση άνκαι χαιρετίζει την απόφαση των κομμάτων και τις κυβέρνησης να συνεργαστούν και να λειτουργήσουν σε κλίμα συναίνεσης για την αντιμετώπιση της κατάστασης, υπογραμμίζει ότι οι άνεργοι αυξάνονται, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαλύονται και η κοινωνική κρίση βαθαίνει χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα ελπίδα και προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας.

Η ΔΕΟΚ προειδοποιεί Κυβέρνηση και κόμματα ότι οι αντοχές των εργαζομένων και των ανέργων έχουν εκλείψει προ πολλού, προσθέτοντας ότι “οι πολιτικοί μας ταγοί κυνηγούν μάγισσες και αναζητούν από μηχανής θεούς για να καθορίσουν το βάθος του προβλήματος των τραπεζών και να εκδώσουν τον λογαριασμό τον οποίο θα κλιθούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι”.

“Οι Κύπριοι εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να ζουν στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια παρακολουθώντας το ατελείωτο σήριαλ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Επιτελούς οι κυβερνώντες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους παρουσιάζοντας στο λαό ένα αξιόπιστο σχέδιο που να μας βγάζει από το αδιέξοδο και να δίνει απαντήσεις στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Κυπρίους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα