Ανικανότητα στην Κυβέρνηση καταλογίζουν οι Οικολόγοι

14:06 19/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο προϋπολογισμός που καλούνται να ψηφίσουν τα κόμματα αποδεικνύει την ανικανότητα της Κυβέρνησης και θα βυθίσει τη χώρα σε περαιτέρω ύφεση και οικονομική δυσχέρεια με απρόβλεπτα αποτελέσματα στην κοινωνία, δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου, ανακοινώνοντας παράλληλα την αρνητική ψήφο του Κινήματος στην ψηφοφορία το απόγευμα.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, η κ.

Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στη χθεσινή έκθεση της Κομισιόν για την Κύπρο και τις προβλέψεις για το δημόσιο χρέος, λέγοντας ότι τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις θέσεις των Οικολόγων ότι δηλαδή με λιτότητα και ύφεση μόνο δεν λύνονται τα προβλήματα της κεντρικής οικονομίας.

Έκανε λόγο για ανικανότητα της Κυβέρνησης στην πρόβλεψη και τον προγραμματισμό, λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός καταφεύγει στον περιορισμό της ανάπτυξης και του κοινωνικού κράτους και είναι ένας προϋπολογισμός που αντικατοπτρίζει την έλλειψη στρατηγικής και οράματος για έξοδο από την κρίση.

“Περιλαμβάνει μέτρα κοινωνικής οπισθοδρόμησης, αναπτυξιακής υποβάθμισης και εργασιακής υποχώρησης. Ο προϋπολογισμός αυτός, που έχει κύρια χαρακτηριστικά τις τεράστιες περικοπές στις δαπάνες του κοινωνικού κράτους και τις απολύσεις εργαζόμενων του δημοσίου τομέα, οδηγεί σε μονόπλευρη λιτότητα, σε σφαγιασμό της ανάπτυξης και αύξηση της ανεργίας. Θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση της οικονομίας και θα μεγαλώσει την ψαλίδα μεταξύ φτωχών και πλουσίων”, ανέφερε η κ. Χρυσοστόμου.

Πρόσθεσε ότι ενώ γίνονται “αιματηρές” αποκοπές, την ίδια ώρα συνεχίζονται οι σπατάλες και οι υπερβολικές δαπάνες και ανακοίνωσε ότι οι Οικολόγοι δεν θα εγκρίνουν περικοπές σε μικρά και μεγάλα αναπτυξιακά έργα και ταυτόχρονα αύξηση των λειτουργικών δαπανών, ήτοι αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων για τη δημόσια υπηρεσία.

Η κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι οι Οικολόγοι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον προϋπολογισμό όταν σε αυτόν περιλαμβάνονται περικοπές επιδομάτων των τυφλών και των άλλων ανάπηρων, “αποκεφαλισμός” της πολύτεκνης οικογένειας και δραστική περικοπή όλων των δράσεων του δημόσιου τομέα που αφορούν ζωτικούς τομείς της περιβαλλοντικής πολιτικής.

“Δεν μπορεί μια έντιμη και καθαρή φωνή να περιοριστεί στην κριτική και στην καταδίκη χωρίς να προβεί στην πολιτική πράξη που καταξιώνει τον πολιτικό λόγο. Δεν συμφωνώ σημαίνει δεν ψηφίζω. Τα οξύμωρα πολιτικά σχήματα που ακούονται-διαφωνώ αλλά ψηφίζω- δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις και διέξοδο στον λαό και στον τόπο. Όταν διαφωνούμε σε ζωτικά και κύρια θέματα δεν μπορούμε να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό για να ικανοποιηθεί η Τρόικα και οι Ευρωπαίοι δανειστές μας. Η πολιτική του καλού και υπάκουου παιδιού δεν θα έχει καλά αποτελέσματα”, κατέληξε η κ. Χρυσοστόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα