Αγγειογράφο ζητούν οι καρδιοπαθείς στην Πάφο

13:05 13/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Μέλη του Συνδέσμου Καρδιοπαθών επαναφέρουν το θέμα της μεταφοράς και  εγκατάστασης και στην Πάφο αγγειογράφου που θα σώζει ζωές, όπως αναφέρουν.

Τα μέλη του Συνδέσμου, σε ανακοίνωσή τους, υπενθυμίζουν ότι η απόφαση για την  εγκατάσταση και στο νοσοκομείο Πάφου αγγειογράφου έχει ληφθεί το 2007 αλλά  μέχρι στιγμής δέν έχει εφαρμοστεί.

Οι ασθενείς που χρειάζεται να υποβληθούν σε στεφανογραφία θεωρούν ότι η  εξυπηρέτηση που τυγχάνουν είναι δύσκολη και επίφοβη αφού παραπέμπονται για  τις επεμβάσεις αυτές στα νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού.

Οι καρδιοπαθείς της

Πάφου σημειώνουν επίσης ότι αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, τονίζοντας ότι για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους και να εκσυγχρονισθεί η θεραπεία τους θα πρέπει τάχιστα να εγκατασταθεί και στην Πάφο αγγειογράφος και να αρχίσει να λειτουργεί μονάδα επεμβατικής καρδιολογίας.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ ο Υποδιευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης ανέφερε ότι στην Πάφο παρουσιάζονται περίπου 400 περιστατικά, 300 στο Νοσοκομείο και 100 στον ιδιωτικό τομέα και συμφωνεί απόλυτα με το αίτημα του Συνδέσμου Καρδιοπαθών για άμεση εγκατάσταση αγγειογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάφου.

Ο Δρ Μουτήρης σημείωσε επίσης ότι δυστυχώς λόγω της μη ύπαρξης του αγγειογράφου υπάρχει λίστα ρουτίνας για καρδιολογικά περιστατικά που φθάνει και τους έξι μήνες, που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν υπήρχε το μηχάνημα αυτό στο Νοσοκομείο.

Θα μπορούσαν, είπε, να αποφεύγονταν ίσως και κάποιοι θάνατοι αφού η σύγχρονη θεραπεία που εφαρμόζεται στο έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι η άμεση αγγειοπλαστική που για να γίνει χρειάζεται να υπάρχει αγγειογράφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα