Αναξιόπιστα τα ευρήματα της έκθεσης Μπάλντινγκερ, λέει η κατηγορούσα Αρχή στη δίκη για τη δολοφονία Χατζηκωστή

19:32 15/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με τις υποβολές της εκπροσώπου της κατηγορούσας Αρχής Έλλης Παπαγαπίου ότι τα πορίσματα της έκθεσης του μάρτυρα υπεράσπισης Ντορόν Μπάλντινγκερ, εμπειρογνώμονα από το Ισραήλ, είναι αναξιόπιστα, συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, η δημόσια κατήγορος επικεντρώθηκε στα ευρήματα της έκθεσης του Ντορόν Μπάλντινγκερ αναφορικά με το βίντεο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης

του γραφείου ταξί “Φιλάνδια” και υπέβαλε στο μάρτυρα ότι δούλεψε με αντιεπαγγελματικό τρόπο στο βίντεο που παρέλαβε, καθώς επίσης ότι όλα τα πορίσματα της έκθεσης του είναι αναξιόπιστα, αφού βασίστηκαν σε λανθασμένο τρόπο εργασίας.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η κάθε λέξη που περιλαμβάνεται στην έκθεση του είναι σωστή πέραν πάσης αμφιβολίας. “Είμαι σίγουρος για την κάθε λέξη που έγραψα στην έκθεση, ώστε να βοηθήσω το σεβαστό δικαστήριο να φτάσει στην αλήθεια. Βασίζομαι σε αυτό το δικαστήριο ότι θα αποφασίσει σωστά”, είπε ο κ. Μπάλντινγκερ.

Η κατηγορούσα Αρχή ζήτησε από τον μάρτυρα να καθίσει στη μοτοσικλέτα, που αποτελεί τεκμήριο και βρισκόταν εντός της αίθουσας του Κακουργιοδικείου.

Επίσης, του ζήτησε να καθίσει στη θέση του συνεπιβάτη, για να διαφανεί κατά πόσο τα χέρια του φτάνουν στο τιμόνι, διότι κατά το χθεσινό ισχυρισμό του, στη μοτοσικλέτα που φαίνεται να περνά έξω από το ταξί “Φιλάνδια”, λίγα λεπτά μετά το φόνο, επέβαινε ένα πρόσωπο.

Ο μάρτυρας ανέβηκε στη μοτοσικλέτα κάθισε στο πίσω κάθισμα και παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να φτάσει το τιμόνι.

Η κ. Παπαγαπίου υπέβαλε στο μάρτυρα ότι στη μοτοσικλέτα, που περνούσε έξω από το ταξί “Φιλάνδια”, αποκλείεται να επέβαινε ένα πρόσωπο.

“Ακόμα και με μικρότερη μοτοσικλέτα, όπως ισχυρίζεται ο μάρτυρας, δηλαδή ένα σκούτερ, δε θα μπορούσε ο οδηγός να κάθεται στο πίσω μέρος και η πλάτη του να είναι ίσια”, σημείωσε η δημόσια κατήγορος.

Από την πλευρά του, ο μάρτυρας επέμεινε ότι στη μοτοσικλέτα υπήρχε ένα πρόσωπο και έκανε λόγο για “φαρσοκωμωδία” εκ μέρους της κατηγορούσας Αρχής.

Ακολούθως, η κ. Παπαγαπίου παρουσίασε στο μάρτυρα βίντεο, με το βασικό μάρτυρα κατηγορίας, Φάνο Χατζηγεωργίου, να οδηγεί τη μοτοσικλέτα του σε δρόμο έξω από το διαμέρισμά του, καθώς επίσης του έδειξε την ίδια μοτοσικλέτα σε φωτογραφία, που λήφθηκε από το χώρο στάθμευσης του διαμερίσματος του Χατζηγεωργίου.

Ο μάρτυρας αφού εξέτασε πολύ προσεκτικά το βίντεο και τη φωτογραφία, αποφάνθηκε ότι δεν πρόκειται για την ίδια μοτοσικλέτα.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου αποδέχθηκε αίτημα της υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος για παροχή δωρεάν νομικής αρωγής.

Ανέφερε ότι το δικαστήριο ικανοποιήθηκε από την έκθεση του γραφείου ευημερίας, έχει πεισθεί ότι η οικονομική κατάσταση του Ξενοφώντος είναι τέτοια που δεν του επιτρέπει να εξασφαλίσει νομική αρωγή και ενέκρινε το αίτημα, με τον κατηγορούμενο

Keywords
Τυχαία Θέματα