Αναβολή ευρωπαϊκής ομιλίας Κάμερον λόγω της ομηρίας στην Αλγερία

22:29 17/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την απόφαση αναβολής της πολυαναμενόμενης ομιλίας του την Παρασκευή για το μέλλον των σχέσεων Βρετανίας-ΕΕ αποφάσισε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, εξαιτίας των δραματικών εξελίξεων στην Αλγερία.

Ένοπλοι ισλαμιστές κρατούν ομήρους Ευρωπαίους, Αμερικανούς και Ιάπωνες εργαζόμενους σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου των εταιρειών BP και Statoil.

Ένας Βρετανός υπήκοος έχει σκοτωθεί, ενώ ένας από τους Βρετανούς ομήρους έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά του λέγοντας ότι είναι ελεύθερος και ασφαλής.

Ωστόσο, η τύχη των υπολοίπων Βρετανών που πιστεύεται

ότι έχουν πέσει θύματα απαγωγής και κρατούνται στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου δεν είναι γνωστή. Ο κ. Κάμερον προειδοποίησε ότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για την πιθανότητα περισσότερων άσχημων νέων, καθώς ο αλγερινός στρατός έχει ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης των ομήρων. Αναφορές κάνουν λόγο έως και για 35 νεκρούς ομήρους. Ο κ. Κάμερον χαρακτήρισε την κατάσταση “σοβαρή”.

Ο Βρετανός ηγέτης επρόκειτο να παρουσιάσει τις θέσεις του για την επιδιωκόμενη αναδιαπραγμάτευση των σχέσεων Λονδίνου-Βρυξελλών από τη Χάγη της Ολλανδίας αύριο το πρωί. Αναμενόταν ευρέως να προαναγγείλει μελλοντικό δημοψήφισμα για την έγκριση αυτής της αναθεωρημένης σχέσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα