Ανάπτυξη 1,7% για το 2014 αναμένει η Γερμανία

16:16 22/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Γερμανία αναμένει ανάπτυξη της τάξης του 1,7% το 2014, ελαφρώς πιο ψηλή από την εκτίμηση του 1,6% τον Απρίλιο, αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Οικονομίας την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την υφιστάμενη χρονιά η Κυβέρνηση διατηρεί την πρόβλεψή της για ανάπτυξη 0,5% του ΑΠΕ, σύμφωνα με πηγές, οι οποίες επιβεβαιώνουν αναφορές της καθημερινής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Ο

απερχόμενος Υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ αναμένεται να δημοσιοποιήσει επίσημα την Τετάρτη, την «φθινοπωρινή πρόβλεψη» της Κυβέρνησης για την οικονομία.

Επηρεασμένη από τα προβλήματα χρέους και ύφεσης των νότιων κρατών μελών της ευρωζώνης, η Γερμανία, η οικονομία της οποίας οδηγείται από τις εξαγωγές είχε επιβράδυνση της ανάπτυξης της στο 0,7% πέρσι και η ανάκαμψη της εμποδίστηκε περαιτέρω από τον σκληρό και μακρύ χειμώνα του 2012 – 2013.

Η τελευταία πρόβλεψη φέρνει την Κυβέρνηση σχεδόν στην ίδια βάση με την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,8% του ΑΠΕ του χρόνου, που ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα τέσσερα κύρια οικονομικά ινστιτούτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα