Αναπληρωτής ΚΕ: Μνημονιακή υποχρέωση της Κύπρου οι αποκρατικοποιήσεις

16:20 10/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η συζήτηση για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων θα αρχίσει πολύ σύντομα, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση της Κύπρου.

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλούσε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Ο

κ. Παπαδόπουλος είπε ότι κατά τη σημερινή συνεδρία «έγινε μια σε βάθος, εξαιρετικά χρήσιμη, ανταλλαγή απόψεων για τα μεγάλα θέματα των διαθρωτικών αλλαγών που έρχονται, ειδικά στα θέματα της υγείας, της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και των αποκρατικοποιήσεων».

«Συμφωνήθηκε και αποφασίστηκε η ουσιαστική συμμετοχή του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας στη διαμόρφωση και τη λήψη των αποφάσεων με διάφορους τρόπους ως συμβουλευτικό, προς την Κυβέρνηση, όργανο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της κοινωνικής πολιτικής του κράτους, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Οικονομίας «μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι μελέτησε σε βάθος την πρόταση της Κυβέρνησης για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

Είπε ότι το Συμβούλιο «συμφωνεί απολύτως και υπερθεματίζει προς αυτή την κατεύθυνση, ως ένα πολύ δίκαιο κοινωνικό μέτρο», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν εισηγήσεις που μπορούν να γίνουν, υπάρχουν απόψεις και από πλευράς του Συμβουλίου οι οποίες συζητήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα γίνει σε βάθος ανταλλαγή απόψεων και με την Υπουργό Εργασίας στο αμέσως επόμενο διάστημα».

Ερωτηθείς εάν το θέμα των αποκρατικοποιήσεων των τριών μεγάλων ημικρατικών οργανισμών θα βρίσκεται στην ατζέντα της επόμενης επίσκεψης της Τρόικας στο νησί τον ερχόμενο Οκτώβριο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το θέμα αυτό «είναι μια μνημονιακή υποχρέωση της Κύπρου. Πολύ σύντομα θα αρχίσει και αυτή η συζήτηση», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα