Ανακοίνωση του «υπεξ» για παραβίαση συμφωνίας του 2009 για τις διελεύσεις προς τα Κόκκινα

20:06 6/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για παραβίαση της συμφωνίας/συνεννόησης των δύο ηγετών των δύο πλευρών το 2009 όσον αφορά τις διελεύσεις επικρίνει την ε/κ πλευρά το «υπουργείο εξωτερικών», υποστηρίζοντας ότι η «ε/κ διοίκηση» δημιουργεί προβλήματα όσον αφορά τις διελεύσεις προς τα Κόκκινα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε σχετική ανακοίνωση για την 49η επέτειο για τους ήρωες – όπως αναφέρεται – των Κοκκίνων, αναφέρεται ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες αλλά δεν έχει δοθεί άδεια από την «ε/κ διοίκηση» σε πέντε οχήματα για να περάσουν από τις ελεύθερες

περιοχές προς τα Κόκκινα. Αυτό, υποστηρίζεται, είναι παραβίαση της συμφωνίας των δύο ηγετών το 2009 σχετικά με τις διελεύσεις. «Σην ε/κ πλευρά άλλαξε η κυβέρνηση και η συμπεριφορά που παρατηρείται με το αιτιολογικό ότι ανασκοπούνται οι παλιές συμφωνίες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την πλευρά μας».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι για να γίνει κατανοητό πως η εκδήλωση πρέπει να γίνει χωρίς προβλήματα και χωρίς να παραβιάζεται το πλαίσιο της συνεννόησης του 2009, συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες της τ/κ πλευράς στο πλαίσιο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα