Ανακοίνωση του ΓΕ για την έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών του Αφιόν Καραχισάρ

18:12 10/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πυρομαχικά που είχαν παραληφθεί μετέφεραν στις αποθήκες τη νύχτα που έγινε η έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών στο Αφιόν Καραχισάρ, καταρτισμένοι στρατιώτες, που ήταν και έμπειροι και ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες μεταφοράς πυρομαχικών, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου σχετικά με την ισχυρή έκρηξη σε

αποθήκη πυρομαχικών στο Αφιονκαραχισάρ, που στοίχισε τη ζωή σε 25 στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι γίνεται ενδελεχής έρευνα και εξετάζονται όλες οι πλευρές του ατυχήματος και καλεί την κοινή γνώμη να περιμένει τα αποτελέσματα των ερευνών.

Στο μεταξύ, η Χουριέτ γράφει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, καλύπτοντας πλήρως τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Νετζντέτ Οζέλ που αντιμετωπίζει σκληρή κριτική για την έκρηξη, τόνισε ότι στρατιώτες, αστυνομικοί, τοπικοί κυβερνήτες, μέλη των Μυστικών Υπηρεσιών ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους, «ενώ οι κύριοι που τους ασκούν σκληρή κριτική, απολαμβάνουν στο Βόσπορο το ποτό τους μπροστά από την τηλεόραση. Λένε ότι ο στρατηγός Οζέλ είναι ανεπαρκής. Εσείς είστε επαρκείς;»

Την οργή του τουρκικού Τύπου έχει προκαλέσει η αποδοχή ενός χαλιού ως δώρο που έκανε ο Αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στον κυβερνήτη του Αφιόν Καραχισάρ, τον οποίο επισκέφθηκε μετά την επιθεώρηση του στρατοπέδου όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Στο μεταξύ, ο τουρκικός Τύπος έγραψε χθες ότι δεν δόθηκε άδεια σε βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (CHP) να επισκεφθούν το στρατιωτικό νοσοκομείο GATA στο οποίο, εκτός από τις σορούς των θυμάτων της έκρηξης στο Αφιόν Καραχισάρ, έχουν μεταβεί συγγενείς των θυμάτων για να παράσχουν DNA για την αναγνώριση των σορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα