Ανησυχίες για απόκλιση δημοσίων δαπανών από τρία μέλη της κυβέρνησης στην Τουρκία

18:02 10/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τρια μέλη της κυβέρνησης, αρμόδια για την πορεία της τουρκικής οικονομίας, προειδοποιούν για πιθανές αποκλίσεις από τους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την τουρκική Ακσιάμ.

Όπως αναφέρεται, ο Αντιπρόεδρος, Αλί Μπαμπατζάν και οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας, Μεχμέτ Σιμσέκ και Οικονομικών, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν εμφανίζονται ανήσυχοι από τη διόγκωση των δημοσίων δαπανών λόγω της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος, την αναδιάρθρωση

Υπουργείων και τα κίνητρα επενδύσεων.

Έπειτα από τις προειδοποιήσεις αυτές, ανώτατοι αξιωματούχοι των συναρμόδιων Υπουργείων θα εκθέσουν την κατάσταση στον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας την πιθανή απόκλιση των στόχων του προϋπολογισμού για το 2013 που συζητείται αυτές τις ημέρες στην Τουρκία, και θα εισηγηθούν αύξηση των τιμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς και φυσικού αερίου καθώς και νέους φόρους στα τσιγάρα και το αλκοόλ, αναφέρεται στο προχθεσινό δημοσίευμα της Ακσιάμ.

Η Ακσιάμ σημειώνει ότι την τελική απόφαση για την αύξηση των τιμών θα λάβει ο κ. Ερντογάν, ωστόσο επισημαίνει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός εμφανίζεται απρόθυμος να αποφασίσει κάτι τέτοιο και μάλλον θα το αναβάλει, λόγω και των πρόωρων δημοτικών εκλογών τον Οκτώβριο του 2013.

Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ είχε πει ότι στο πρόγραμμα είναι η πώληση της άδειας εκμετάλλευσης του Εθνικού Λαχείου της Τουρκίας, καθώς και η παραχώρηση σε ιδιώτες των γεφυρών της Κωνσταντινούπολης και των εθνικών οδών.

Keywords
Τυχαία Θέματα