Αναφορά στην Παγκοσμία Ημέρα Περιβάλλοντος από το προεδρείο της Βουλής

19:04 7/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η πράσινη οικονομία και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας διασφαλίζουν συνθήκες υγιεινής διαβίωσης και οικολογική συνέχεια για τις επερχόμενες γενιές, τόνισε ο προεδρεύσας στην απογευματινή συνεδρία της Ολομέλειας του Σώματος, Σοφοκλής Φυττής, σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που φέτος -όπως είπε- επικεντρώνεται στο θέμα «Πράσινη Οικονομία: Μήπως σε περιλαμβάνει;».

Κάνοντας σύντομη αναδρομή στη γνωστή ως “Διάσκεψη της Στοκχόλμης”, όπως έμεινε στην ιστορία η 5η Ιουνίου

του 1972, η Διάσκεψη για το Ανθρώπινο Περιβάλλον, είπε ότι με τη Διάσκεψη ξεκινούσε η παγκόσμια οργανωμένη προσπάθεια για τη διάσωση του περιβάλλοντος.

Σε ανάμνηση της ημέρας αυτής και προς ανανέωση της προσπάθειας για έναν υγιή πλανήτη, η 5η Ιουνίου έχει καθοριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είπε ο κ. Φυττής, προσθέτοντας ότι «από τη στιγμή που τα θέματα οικονομίας μάς αφορούν όλους είτε σε ατομικό, εταιρικό είτε και σε κρατικό επίπεδο, οφείλουμε ως κοινωνία να στραφούμε προς την πράσινη οικονομία αντικρίζοντάς την ως μια πιθανή διέξοδο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ένεκα και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

«Η στροφή στην αειφόρο ανάπτυξη και την περιβαλλοντικά φιλική παραγωγή αγαθών είναι οικονομικά συμφέρουσες μορφές δράσης και αποτελούν, ταυτόχρονα, το αντίδοτο στις κλιματικές αλλαγές που απειλούν τη βιοποικιλότητα στον πλανήτη», τόνισε συμπληρώνοντας ότι «η πράσινη οικονομία και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας διασφαλίζουν συνθήκες υγιεινής διαβίωσης και οικολογική συνέχεια για τις επερχόμενες γενιές».

Αφού ανέφερε ότι «πολλά είδη ζώων και φυτών έχουν πια εξαφανιστεί και οι απόγονοί μας δεν θα έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν, ενώ ακόμη περισσότερα κινδυνεύουν από την αύξηση της θερμοκρασίας και την αλλαγή στις περιβαλλοντικές συνθήκες του πλανήτη», είπε ότι για να μην χρειαστεί να κινδυνεύσει η επιβίωση του ανθρώπινου είδους, πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να δραστηριοποιηθούμε για τη διάσωση του πλανήτη μας.

«Λειτουργώντας προληπτικά παρά κατασταλτικά, η προστασία του περιβάλλοντος δεν πρέπει να μπαίνει στην καθημερινότητά μας μόνο κατ’ αυτήν την ημερομηνία, αλλά να καταστεί μέρος του τρόπου ζωής μας», ανέφερε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα