ΠΑΛΙΑ ΑΜΑΡΤΙΑ ΟΙ ΕΞΩΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

18:32 7/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Η έκκληση του Πρωθυπουργού στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την έγκριση των ενταλμάτων, αναδεικνύει το χρονίζον πρόβλημα των προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία, τις αναθέσεις εκτός διαγωνισμού.

Αμφισβητούμενη αλλά και επαναλαμβανόμενη πρακτική των εξωσυμβατικών προμηθειών, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με τον πλέον επίσημο τρόπο, μέσα από την επιστολή του Πρωθυπουργού, Π. Πικραμμένου προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στην επιστολή ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ζητάει την επίσπευση

των διαδικασιών ώστε να θεωρηθούν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής για την προμήθεια απαραίτητων υλικών στα Νοσοκομεία, καθώς χρήματα έχουν βρεθεί.

Το θέμα έχει κολλήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς κάποιοι πάρεδροι αρνούνται να υπογράψουν τα εν λόγω εντάλματα, εκτιμώντας πως η πρακτική αυτή, αλλά και η νομοθετική ρύθμιση που την επιτρέπει, αντιβαίνουν την υπερκείμενη νομοθεσία και ιδιαίτερα το κοινοτικό δίκαιο.

Οι εξωσυμβατικές προμήθειες συνήθως πραγματοποιούνται ενόψει την ολοκλήρωσης του σχετικού διαγωνισμού, αν και έχουν προσφέρει και το έδαφος για την πραγματοποίηση παράνομων προμηθειών.

Το ζήτημα έχει παραπεμφθεί στην ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που θα κληθεί να αποφανθεί για την έγκριση ή μη των ενταλμάτων.

Την ίδια ώρα βέβαια, όπως επισημαίνει και ο κ. Πικραμμένος, τα υλικά αυτά είναι απολύτως αναγκαία για τη λειτουργία των δημόσιων Νοσοκομείων. «Θέμα που άπτεται κυριολεκτικά της προστασίας της ανθρώπινης ζωής».

Keywords
Τυχαία Θέματα