Αναχώρησε για την Ελλάδα για να δικαστεί για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου ο Ν. Μιχαηλίδης

18:55 12/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης αναχώρησε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα, αεροπορικώς για την Αθήνα, προκειμένου να δικαστεί σε σχέση με την υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Μιχαηλίδης αναχώρησε συνοδεία ανακριτών που ήρθαν ειδικά από την Αθήνα

για να τον παραλάβουν, υλοποιώντας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, γύρω στις τρεις το μεσημέρι μέλη της Αστυνομίας και δεσμοφύλακες με πολιτική περιβολή, παρέλαβαν από τις Κεντρικές Φυλακές τον κ. Μιχαηλίδη και τον μετέφεραν στο αεροδρόμιο Λάρνακας προκειμένου να αναχωρήσει για την ελληνική πρωτεύουσα.

Με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο έγιναν όλες οι απαραίτητες διατυπώσεις και οι κυπριακές Αρχές παρέδωσαν στη σκάλα του αεροσκάφους τον Ντίνο Μιχαηλίδη στους ανακριτές της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για έκδοση του κ. Μιχαηλίδη στην Ελλάδα βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, λήφθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου από το Ανώτατο Δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση με την οποία ουσιαστικά είχε απορρίψει την έφεση που καταχώρησαν οι δικηγόροι του πρώην Υπουργού Εσωτερικών, στην απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση του στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ακόμα ότι το Δικαστήριο απέρριψε και τους επτά λόγους έφεσης τους οποίους είχαν επικαλεστεί οι δικηγόροι του Ντίνου Μιχαηλίδη, για να πείσουν ότι η πρωτόδικη απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ήταν λανθασμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα