Επιστρέφουν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας

Στην Αθήνα θα βρίσκεται στις 17 Σεπτεμβρίου το κλιμάκιο της τρόικας, όπως ανακοίνωσε σήμερα (12/09) ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

Όπως δήλωσε ο κ. Ράις, ο Πολ Τόμσεν παραμένει επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών μας και τα μέλη της αποστολής θα εξετάσουν με τις ελληνικές αρχές, που βρίσκεται σήμερα η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ

δεν θέλησε να απαντήσει στην ερώτηση αν υιοθετεί τη θέση κάποιων ότι η επόμενη έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα θα είναι «κόλαση», υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει να προκαταλάβει για το τι θα περιέχει η έκθεση και ότι θα γίνει νέα αξιολόγηση του προγράμματος.

Επίσης, πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση του Ιουλίου, η Ελλάδα έχει κάνει «αξιέπαινη πρόοδο» για τη μείωση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών, αλλά απομένουν να γίνουν πολλά στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών, όπως είπε.

Δεν απάντησε για το πρωτογενές πλεόνασμα

Σχετικά με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι μέρος του πλεονάσματος θα δοθεί για την ελάφρυνση των χαμηλοσυνταξιούχων, ο κ. Ράις δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, ούτε και αν το πλεόνασμα επιφέρει νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι όλοι μας επιδιώκουμε να ξεπεραστεί η κρίση, να βελτιωθεί η ανάπτυξη και να βοηθήσουμε τους ανέργους, κάτι που επανάλαβε και σε άλλη ερώτηση για το θέμα της ανεργίας, λέγοντας ότι το ΔΝΤ προβληματίζεται γι’ αυτό το θέμα.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σημείωσε επίσης πως οι προσπάθειές έχουν στόχο να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους.

Σε ερώτηση για τη δέσμευση των Ευρωπαίων όσον αφορά το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν την Ελλάδα, παρέχοντας επαρκή στήριξη, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα εφαρμόζει το συμφωνηθέν πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα