Αμετάβλητο το επιτόκιο και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας

18:23 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,50% αποφάσισε να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο η (Κεντρική) Τράπεζα της Αγγλίας, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτο το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

“Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας ψήφισε σήμερα υπέρ της διατήρησης του επίσημου τραπεζικού επιτοκίου για τα αποθεματικά των εμπορικών τραπεζών

στο 0,5%”, αναφέρει σε ανακοίνωση που έκδωσε την Πέμπτη η Τράπεζα, μετά τη τακτική μηνιαία συνεδρία της, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (Quantitative Easing) θα παραμείνει στα 375 δισεκατομμύρια στερλίνες (467 δισ. ευρώ).

Αναμενόταν ευρέως ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας θα διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, καθώς παρακολουθεί τον αντίκτυπο της απόφασης που έλαβε τον Ιούλιο για ενίσχυση των κεφαλαίων ποσοτικής χαλάρωσης κατά 50 δισεκατομμύρια στερλίνες μέχρι το Νοέμβριο, ώστε να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ύφεσης που πλήττει την Βρετανία.

“Η Επιτροπή αναμένει ότι το πρόγραμμα, το οποίο ανακοινώθηκε, για τις αγορές περιουσιακών στοιχείων να χρειαστεί ακόμη ένα μήνα για να ολοκληρωθεί. Η κλίμακα του προγράμματος θα είναι πάντα υπό αναθεώρηση”, σημειώνει η Τράπεζα της Αγγλίας.

Η Τράπεζα της Αγγλίας πραγματοποίησε την τακτική συνεδρία της, εν μέσω της αβεβαιότητας σε σχέση με το κατά πόσον η Βρετανία έχει επιστρέψει σε ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο στον απόηχο των αδύναμων στοιχείων για την μεταποιητική παραγωγή.

Ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα πολλοί αναλυτές ανέφεραν ότι η Βρετανία αναμένεται να εξέλθει από μια βαθιά ύφεση κατά το τρίτο τρίμηνο ή το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, τα στοιχεία την περασμένη Δευτέρα οδήγησαν πολλούς στην άποψη ότι η χώρα ενδεχομένως κολλήσει σε ύφεση.

Τα τελευταία στοιχεία για τον δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της CIPS/Markit για τον τομέα της μεταποίησης κατέδειξαν περαιτέρω συρρίκνωση της παραγωγής το Σεπτέμβριο. Ο Δείκτης υποχώρησε στο 48,4 σε σύγκριση με 49,6 τον Αύγουστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα