Άμεση εφαρμογή του Δημοσιονομικού Συμφώνου της ΕΕ ζητά ο ΔΗΣΥ

13:01 3/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είναι επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση και άμεση εφαρμογή του Δημοσιονομικού Συμφώνου που συνυπέγραψαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο περασμένο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της ευρωζώνης, αναφέρεται σε δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Τάσου Μητσόπουλου.

Παράλληλα, προστίθεται ότι τα προκαταρκτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 30 Ιανουαρίου για την τόνωση της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, κρίνονται ανεπαρκή και μη ικανοποιητικά.

«Οφείλουμε αυτή την ώρα να δώσουμε αποφασιστική

ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική της ευρωπαϊκής οικονομίας όχι ξοδεύοντας χρήματα τα οποία δεν διαθέτουμε, αλλά κάνοντας καλύτερη διαχείριση των υφιστάμενων πόρων και κυρίως διοχετεύοντάς τους σε παραγωγικούς τομείς που θα καταστήσουν την ευρωπαϊκή οικονομία πιο ανταγωνιστική», αναφέρει ο κ. Μητσόπουλος.

Συμπληρώνει ότι μόνο μέσα από την ανάπτυξη μπορούμε να προσβλέπουμε σε έξοδο από την ύφεση, στην αναθέρμανση της οικονομίας, στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και στην στήριξη της κοινωνικής συνοχής.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι, κατά τον ΔΗΣΥ, ο στόχος θα επιτευχθεί ταχύτερα με την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς, την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων στην προσέλκυση και πραγματοποίηση επενδύσεων και τη διοχέτευση αχρησιμοποίητων ευρωπαϊκών πόρων σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα