Αλλαγή σκυτάλης σήμερα στην Προεδρία του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ

15:29 16/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την παραίτηση του από Πρόεδρος του Συμβουλίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, υπέβαλε και επίσημα σήμερα ο Δημήτρης Κοντίδης, όπως είχε προαναγγείλει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας . Την Προεδρία του Συμβουλίου αναλαμβάνει ο Αντιπρόεδρος, Πανίκος Λεωνίδου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, στο περιθώριο της τακτικής συνεδρίας του Συμβουλίου, ο κ. Κοντίδης ανέφερε ότι

έχει αναλύσει το σκεπτικό της παραίτησης του προς τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου, όπως αυτό καταγράφεται και στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπου εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τη συνταγματικότητα της τροποποίησης της νομοθεσίας που δίνει δυνατότητα στο Υπουργικό Συμβούλιο να διορίζει τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου, αλλά και τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι “ο καυγάς γίνεται για την καρέκλα του Προέδρου, ένας θεσμός που δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε λεπτό όντας υπό αίρεση”.

Ο Δημήτρης Κοντίδης ευχαρίστησε τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου για τη συνεργασία τους 18 μήνες που διετέλεσε Πρόεδρος και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό του ΤΕΠΑΚ από τη θέση του απλού μέλους του Συμβουλίου, παραδίδοντας τη θέση του στον μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρο, Πανίκο Λεωνίδου.

Από την πλευρά του ο κ.Λεωνίδου εξήρε το έργο που επιτέλεσε ο κ.Κοντίδης από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι “είναι ένα σημαντικό πρόσωπο και στη κοινωνία και στη πόλη μας, αλλά ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να γίνει το ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό και ήταν πετυχημένος Πρόεδρος, που εργάστηκε με ανιδιοτέλεια, με πολύ αγάπη για ό,τι έκανε”.

Υπέδειξε παράλληλα πως οι προκλήσεις και τα προβλήματα για το ΤΕΠΑΚ “είναι εκεί” και πως “πρέπει να υπάρξει συλλογικότητα, υπευθυνότητα από όλους μας, γιατί αυτές τις μέρες θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις, αφού τα οικονομικά είναι δύσκολα”.

“Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα λειτουργήσω με στοιχεία δημοκρατικά, συλλογικά και πάνω από όλα με καλή πίστη”, είπε ο κ. Λεωνίδου, ο οποίος προγραμματίζει εντός των επόμενων ημερών συναντήσεις με το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του ΤΕΠΑΚ “για να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα”.

Στις προτεραιότητες μας, συνέχισε, βρίσκεται η συνέχιση της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, όπως ο Β` πόλος ανάπτυξης, η λειτουργία της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και η πλήρωση της θέσης του Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών και για το σκοπό αυτό θα ζητηθεί συνάντηση με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

Ο κ. Λεωνίδου ανέφερε δε ότι, η πρώτη απόφαση που λήφθηκε σήμερα με τον ίδιο ως Πρόεδρο του Συμβουλίου, αφορά το διορισμό του Φίλιππου Φιλίππου ως Αναπληρωτή Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών, θέση από την οποία ζήτησε να αποδεσμευθεί ο Βασίλης Πρωτοπαπάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα