Αλετράρης: δημιουργία πάρκων αποτελεί στόχο της Κυβέρνησης

16:42 25/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η δημιουργία πάρκων αποτελεί στόχο της Κυβέρνησης, η οποία ενθαρρύνει με διάφορους τρόπους τέτοιες πρωτοβουλίες, γιατί εντάσσονται στις αρχές της ευρύτερης πολιτικής για αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
Σοφοκλής Αλετράρης.

Σε χαιρετισμό του, σε εκδήλωση δεντροφύτευσης στο νέο Πάρκο Ανακύκλωσης, ο Υπουργός Γεωργίας διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο του ”θα υποστηρίζει πάντοτε ένθερμα αλλά και έμπρακτα κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία που στοχεύει στην επέκταση

του πρασίνου μέσα και γύρω από τις πόλεις και κοινότητες, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχουν οι χώροι αυτοί για την ευημερία του σύγχρονου πολίτη”.

Οπως ανέφερε ”η απόφαση για τη δημιουργία αυτού του Πάρκου Ανακύκλωσης, ενός ακόμη πράσινου πνεύμονα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λατσιών, αποτελεί έκφραση αγάπης και ενδιαφέροντος προς το φυσικό μας περιβάλλον”.

”Με μεγάλη ευχαρίστηση βλέπουμε κατοίκους, Τοπικές Αρχές και οργανωμένα σύνολα να παίρνουν την πρωτοβουλία να εντοπίζουν κατάλληλους χώρους και να προβαίνουν στη δημιουργία πάρκων”, είπε.

Σημείωσε πως ”τα πάρκα στη σημερινή εποχή και κυρίως αυτά που βρίσκονται σε δομημένα περιβάλλοντα, έχουν σκοπό τη σταδιακή δημιουργία ενός δικτύου χώρων πρασίνου και άλλων διευκολύνσεων που θα προσφέρουν ποικιλία ευκαιριών για αναψυχή, άθληση και ενίσχυση της κοινωνικής επαφής μεταξύ των πολιτών”.

Ο Υπουργός Γεωργίας είπε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση το Πάρκο Ανακύκλωσης θα αποτελέσει και μια ευκαιρία για περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Πρόσθεσε πως ”η προστασία και ανάπτυξη των χώρων πρασίνου αποτελούν αντίποδα στις όποιες αρνητικές εξελίξεις στον τομέα της κλιματικής αλλαγής”.

Καταλήγοντας ανέφερε πως ”μπορεί ο φετινός χειμώνας να ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικός από πλευράς βροχόπτωσης πλην όμως η Κύπρος έχει σοβαρούς λόγους να ανησυχεί πολύ για τις εξελίξεις όσον αφορά την κλιματική αλλαγή”.

Keywords
Τυχαία Θέματα