ΑΚΕΛ: Σε πλήρη διάσταση με τις διακηρύξεις του ο ΠτΔ με τον διορισμό Ερωτοκρίτου

13:52 9/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την «έντονη δυσφορία» του ΑΚΕΛ «για την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη να διορίσει τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου στο σημαντικό αξίωμα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα εξέφρασε την Τρίτη ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε πως «δεν

μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι ο πρότερος πολιτικός βίος του κ. Ερωτοκρίτου κάθε άλλο παρά προϊδεάζει θετικά για τον τρόπο με τον οποίο θα ασκεί τα καθήκοντα του».

Πρόσθεσε ότι «ο νέος Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, θα κριθεί από το ΑΚΕΛ καλόπιστα, στη βάση των πεπραγμένων κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του».

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «ο διορισμός αφορά τον θεσμό ενός ανεξάρτητου αξιωματούχου ο οποίος πρέπει να είναι και να φαίνεται πραγματικά ανεξάρτητος, αμερόληπτος, αντικειμενικός, ακριβοδίκαιος και ακέραιος».

Καταφανώς, είπε ο κ. Λουκαϊδης, «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είναι με βάση αυτά τα κριτήρια που επέλεξε τον κ. Ερωτοκρίτου αλλά στη βάση προεκλογικής κομματικής συναλλαγής».

Περαιτέρω, συνέχισε ο κ. Λουκαϊδης, «η απόφαση αυτή βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές διακηρύξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για επιλογή νέων ανθρώπων, λαμπρών μυαλών που διαθέτει ο τόπος και για αποφυγή της ανακύκλωσης προσώπων που έφτανε, κακώς, μέχρι και το σημείο να αφορίζει ως κομματόσκυλλα τους όποιους κομματικούς αξιωματούχους διορισμένους σε πολιτειακά αξιώματα».

Ο κ. Λουκαϊδης είπε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «διορίζοντας ένα ανώτατο κομματικό αξιωματούχο σ’ αυτόν τον ευαίσθητο ανεξάρτητο θεσμό, αυτοαναιρείται και βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε πλήρη διάσταση με τις διακηρύξεις του».

«Επισημαίνουμε ότι το ίδιο έπραξε και σε άλλες περιπτώσεις διορισμού ανεξάρτητων αξιωματούχων αλλά και με πολιτικούς διορισμούς, όπως συνέβηκε με το Υπουργικό του Συμβούλιο», είπε ο Γιώργος Λουκαϊδης.

Υπουργός Δικαιοσύνης

—————————

Ο κ. Λουκαϊδης αναφέρθηκε και σε άρνηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου “να συναντηθεί με το ΑΚΕΛ” και είπε ότι “ως ΑΚΕΛ θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να διευθετηθεί συνάντηση μαζί του, αρνείται να καθορίσει ημερομηνία συνάντησης, παραπέμποντας σε φόρτο εργασίας”.

Υπενθυμίζουμε, συνέχισε ο κ. Λουκαϊδης, ότι “μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για ευνοιοκρατικές μεταθέσεις στην Αστυνομία, που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν την αποτελεσματικότητα του σώματος, ο κ. Νικολάου δεσμεύτηκε δημόσια να συναντηθεί με το ΑΚΕΛ ώστε να δώσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και πληροφορίες που κατά τον ίδιο δικαιολογούσαν τις μαζικές μεταθέσεις”.

“Δυστυχώς, οι εύηχες δημόσιες διακηρύξεις για σκοπούς δημιουργίας εντυπώσεων, για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι δεν αποτελούν παρά λόγια κενά περιεχομένου”, είπε καταλήγοντας ο κ. Λουκαϊδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα