ΑΚΕΛ: Καλεί το λαό να διαδηλώσει την αντίθεση του στον ενδεχόμενο πόλεμο εναντίον της Συρίας

14:32 3/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι χθεσινές αποκαλύψεις Βρετανού διπλωμάτη ότι ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, προφανώς χρησιμοποίησε παραπλανητικά στοιχεία, για να πείσει ότι το καθεστώς Άσσαντ προέβηκε σε χρήση χημικών κατά του λαού του, είναι μια ακόμα ένδειξη για τον πόλεμο προπαγάνδας που χρησιμοποιείται, για να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη ότι δικαιολογείται εξωτερική στρατιωτική επέμβαση στην Συρία, δήλωσε σήμερα ο Επικεφαλής του Γραφείου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΑΚΕΛ

Κώστας Χριστοδουλίδης, ο οποίος κάλεσε τον κυπριακό λαό να διαδηλώσει την αντίθεση του στον πόλεμο και να συμμετέχει στην αντιπολεμική εκδήλωση του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου.

Σε δηλώσεις του, με αφορμή τις εξελίξεις στη Συρία, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «η διεθνής κοινή γνώμη στην πλειοψηφία της αντιτίθεται στην στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ στην Συρία, η οποία θα οδηγήσει στο τέλος της ημέρας και σε έμμεση εμπλοκή και της Κύπρου σε αυτό το ληστρικό πόλεμο και σε αρνητικότατες επιπτώσεις στον κυπριακό λαό».

«Ο Βρετανός πρώην διπλωμάτης», πρόσθεσε, «γνώστης του συστήματος πληροφοριών στην Κύπρο, με θητεία, μάλιστα στο νησί βεβαιώνει ότι μόνο οι Βρετανοί μπορούσαν να υποκλέψουν αυτές τις πληροφορίες λόγω της θέσης τους στο Τρόοδος. Από την στιγμή που δεν κατέγραψαν τέτοιες κινήσεις από τον Άσσαντ, δεν μπορεί να ευσταθούν κατά τον ίδιο, οι αναφορές για υποκλοπή των πληροφοριών από τη Μοσσάντ, η οποία δεν έχει τέτοια ικανότητα υποκλοπής».

Πρόσθεσε ακόμα πως «επιβεβαιώνεται ξανά ο ρόλος των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, ως γιγαντιαίων διαστάσεων κατασκοπευτικού μηχανισμού ολόκληρης της περιοχής, που χρησιμοποιεί την Κύπρο για εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστικών κρατών και των Μυστικών τους Υπηρεσιών».

Με αφορμή τα δημοσιεύματα στο βρετανικό Τύπο, για πώληση χημικών υλικών στη Συρία από την Αγγλία, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «πρέπει, επίσης, να υποδειχτεί το γεγονός ότι πρωτίστως οι ισχυρές δυνάμεις, κυρίως μέλη του ΝΑΤΟ έχουν την δυνατότητα να κατασκευάζουν, να προωθούν και να πωλούν όπλα μαζικής καταστροφής στον βωμό του κέρδους και των συμφερόντων των μονοπωλίων και των στρατιωτικών και βιομηχανικών τους καρτέλ».

«Ας διερωτηθούν οι λαοί των χωρών τους λοιπόν που έχει οδηγήσει αυτή η πολιτική υποκρισία των κυβερνήσεων τους. Τίθεται, επίσης, το ερώτημα ως προς το πόσες γειτονικές χώρες της Συρίας έχουν την δυνατότητα χρήσης χημικών ή προμήθειας σε στρατούς, των δολοφονικών αυτών εργαλείων, που σήμερα χρησιμοποιούνται ως αφορμή για να θέσουν στις φλόγες την γείτονα περιοχή», συνέχισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα