ΑΚΕΛ: Φύλλο συκής Κυβέρνησης και συγκυβερνώντων κομμάτων η τροποποίηση για τα ακίνητα

13:02 22/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Φύλλο συκής της Κυβέρνησης και των κομμάτων ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΥΡΩΚΟ αποτελεί η τροποποίηση της νομοθεσίας για την ακίνητη περιουσία καθώς δεν την μετατρέπει σε φορολογία πλούτου και δεν απαλλάσσει την πρώτη κατοικία, δηλώνει το ΑΚΕΛ.

Όπως ανέφερε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ

Γιώργος Λουκαΐδης, με βάση τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, «η Κυβέρνηση φαίνεται να θεωρεί ότι έχει ξοφλήσει απέναντι στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και στη χαμηλομεσαία τάξη, με την απόφαση της για κατάργηση της φορολογίας ακίνητης ιδιοκτησίας σε όσους κατέχουν ακίνητα αξίας κάτω των 5.000 ευρώ».

Πρόσθεσε πως αυτή η μικρή αλλαγή, κάθε άλλο παρά αλλάζει την άδικη, ισοπεδωτική και αντιλαϊκή φιλοσοφία της φορολογίας ακινήτων. «Η τροποποίηση της νομοθεσίας, έστω κι αν κινείται στη σωστή κατεύθυνση, εφόσον δεν υπάρχει πρόθεση για ριζική αναθεώρηση της φιλοσοφίας της κατά τρόπο που να την μετατρέπει σε φορολογία πλούτου, απαλλάσσοντας την πρώτη κατοικία, δεν θα αποτελεί παρά το φύλλο συκής της Κυβέρνησης και των κομμάτων ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ- ΕΥΡΩΚΟ», ανέφερε.

Όπως δήλωσε, το ΑΚΕΛ δεν τρέφει ψευδαισθήσεις ότι «η Κυβέρνηση και τα κόμματα που την συναποτελούν, εύκολα θα εγκαταλείψουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου υιοθετώντας την πρόταση του ΑΚΕΛ και της προηγούμενης κυβέρνησης που απάλλασσε την πρώτη κατοικία και το 78% των ιδιοκτητών από το πρόσθετο χαράτσι της φορολογίας ακινήτων» και ούτε προσδοκεί ότι «οι κυβερνώντες ξαφνικά θα αποκτήσουν την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία απέναντι σε συμπολίτες μας».

«Ελπίζουμε όμως ότι η λαϊκή αντίδραση απέναντι σ’ αυτή τη άδικη φορολογία από μεγάλες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι, ο προσφυγικός κόσμος, γενικότερα οι ευπαθείς ομάδες και η χαμηλομεσαία τάξη, της οποίας τα εισοδήματα συρρικνώθηκαν σημαντικά, θα τους εξαναγκάσει τελικά να κάνουν δεύτερες σκέψεις», είπε.

Οσον αφορά τις προαγωγές στη Δημόσια Εκπαίδευση και Υπηρεσία, με αφορμή τον προβληματισμό για άρση της απαγόρευσης προαγωγών που έγινε στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο, το ΑΚΕΛ, όπως είπε ο κ. Λουκαΐδης, «ενώνει τη φωνή του με το συνδικαλιστικό κίνημα, υπενθυμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στη Βουλή είχε καταθέσει σχετική τροπολογία για συνέχιση των προαγωγών, χωρίς όμως οποιαδήποτε μισθολογική αναβάθμιση».

Είπε ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ καταψήφισαν την τροπολογία του ΑΚΕΛ με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται περαιτέρω τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της κρατικής μηχανής, λόγω υποστελέχωσης και χηρείας νευραλγικής σημασίας θέσεων. «Δίπλα σ’ αυτά, η απόφαση της Κυβέρνησης και των συγκυβερνώντων κομμάτων θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στη Δημόσια Εκπαίδευση, δεδομένου ότι αριθμός σχολείων θα παραμείνουν χωρίς διευθύνσεις. Πέραν τούτου η εν λόγω απόφαση θα αφήσει εκτός εκπαίδευσης ένα σημαντικό αριθμό συμβασιούχων εκπαιδευτικών», ανέφερε.

Ο κ. Λουκαΐδης κάλεσε την Κυβέρνηση και τα συγκυβερνώντα κόμματα να αναθεωρήσουν την στάση τους και να αποδεχτούν την πρόταση του ΑΚΕΛ για συνέχιση των προαγωγών, χωρίς όμως μισθολογικές αναβαθμίσεις. «Κυβέρνηση και συγκυβερνώντα κόμματα, θα πρέπει επιτέλους να εγκαταλείψουν τους δογματισμούς και τις κομματικές σκοπιμότητες, και να πάψουν να συμπεριφέρονται ως τροϊκανότεροι των τροϊκανών», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα