ΑΚΕΛ: Αλλότρια κίνητρα στην πρόταση ΔΗΣΥ για ΔΣ Ημικρατικών

16:12 30/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αλλότρια κίνητρα στην πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ για τη θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών αποδίδει το ΑΚΕΛ, με δήλωση του Βουλευτή Αριστου Δαμιανού.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, ενώπιον της οποίας βρίσκεται η πρόταση νόμου, ο κ. Δαμιανού είπε πως με την πρόταση επιχειρείται αλλοίωση των θητειών στους ημικρατικούς οργανισμούς και παρατήρησε πως «ο ΔΗΣΥ

ενόψει προεδρικών εκλογών κινείται με τη βεβαιότητα ότι θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση με τον κ. Αναστασιάδη να είναι στην προεδρία του κράτους, πρακτική που αγγίζει τα όρια της αλαζονείας».

Ο κ. Δαμιανού ανέφερε πως «έχουν καταθέσει μια πρόταση νόμου, η οποία δημιουργεί σειρά ερωτηματικών» και διερωτήθηκε «γιατί ενώ κυβέρνησαν για 10 χρόνια χωρίς να έχουν πρόβλημα με τη θητεία των ημικρατικών οργανισμών, σήμερα αποφάσισαν ότι τα ΔΣ των ημικρατικών που κανονικά θα πρέπει να τύχουν ανανέωσης θητείας ή νέου διορισμού το ερχόμενο Καλοκαίρι και τοn ερχόμενο Δεκέμβριο θα πρέπει να έχουν εφταμηνίτικη ή τριμηνιαία θητεία».

”Πώς είναι δυνατό, ως βραχίονες της κυβερνητικής πολιτικής, οι ημικρατικοί οργανισμοί να μπορέσουν σε μια τόσο μικρή περίοδο να εφαρμόσουν, να διαμορφώσουν και να σχεδιάσουν πολιτική», συνέχισε, προσθέτοντας πως με την προτεινόμενη ρύθμιση «κατά ένα τρόπο υπάρχει ζήτημα νομιμότητας, αφού παρεμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία της εκτελεστικής εξουσίας και των βραχιόνων αυτής, που είναι οι ημικρατικοί οργανισμοί”.

Η αδυναμία χάραξης πολιτικής από ημικρατικούς οργανισμούς σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό έχει κόστος στους πολίτες, είπε, εξηγώντας πως εάν σημαντικοί ημικρατικοί οργανισμοί για τον τόπο όπως η ΑΗΚ, η ΑΤΗΚ, το ΡΙΚ δεν κατορθώσουν να διαμορφώσουν και να συστήσουν Διοικητικά Συμβούλια λόγω λογικής άρνησης ενός αξιοπρεπούς ανθρώπου να διοριστεί για μια θητεία τριών μηνών, δεν θα μπορέσουν εύρυθμα να λειτουργήσουν και το κόστος θα το επωμιστεί ο καταναλωτής και ο πολίτης.

«Θεωρούμε ότι υπάρχουν αλλότρια κίνητρα σε αυτή την προσπάθεια του ΔΗΣΥ και δεν μπορούμε παρά να το καυτηριάσουμε», ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Δαμιανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα