ΑΚΕΛ: Αισιοδοξία και ευθύνη γεννά ο β’ γύρος αδειοδοτήσεων

16:57 11/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Βουλευτής, Γιώργος Λουκαϊδης δήλωσε την Παρασκευή πως «το ενδιαφέρον των εταιρειών για το Β’ γύρο αδειοδοτήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ μπορεί να δημιουργεί σε όλους αισθήματα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης για το μέλλον, μας επιφορτίζει όμως και με επιπρόσθετες ευθύνες και καθήκοντα, ιδιαίτερα για τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου».

Σε δήλωσή του στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «απαιτείται να αρθούμε στο ύψος των

περιστάσεων και μέσα σε πνεύμα ενότητας, συναίνεσης και συλλογικότητας να εργαστούμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε αυτή την τεράστια ευκαιρία που αναδύθηκε για το λαό μας, θέτοντας πάνω από όλα το συμφέρον της Κύπρου».

Ως ΑΚΕΛ, συνέχισε, «χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν εταιρείες για να διεξαγάγουν έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου με στόχο την ανεύρεση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, όπως αυτές ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλή Συλικιώτη.

«Ιδιαίτερα το γεγονός ότι στα πλαίσια του Β’ γύρου αδειοδότησης έχουν υποβάλει προσφορές είτε μόνοι τους είτε μέσω κοινοπραξιών, εταιρείες κολοσσοί από σημαντικές χώρες στο διεθνές στερέωμα, αποτελεί μια ευχάριστη εξέλιξη που θωρακίζει πολιτικά ακόμη περισσότερο την Κυπριακή Δημοκρατία και διανοίγει καινούριους ορίζοντες και ευοίωνες προοπτικές για τον τόπο και το λαό μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «η σημερινή ενέργεια του Υπουργού Εμπορίου να δημοσιοποιήσει τις προσφορές που έχουν υποβληθεί καταδεικνύουν τη διάθεση και την προθυμία της Κυβέρνησης να εργαστεί σε πλαίσια πλήρους διαφάνειας».

«Συγχαίρουμε την Κυβέρνηση και την καλούμε να συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Θεωρούμε ότι τα επόμενα βήματα αναφορικά με τη διαχείριση του φυσικού πλούτου της Κύπρου θα πρέπει να συνεχίσουν να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια, σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα μακριά από τυμπανοκρουσίες και λαϊκισμούς».

Πρόσθεσε ότι ως ΑΚΕΛ, «εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας σε όλους όσοι διαχρονικά εργάστηκαν για να φτάσουμε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα».

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Λουκαϊδης, «θέλουμε για μια ακόμη φορά να επικροτήσουμε και να συγχαρούμε την Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια για τους συνετούς, μεθοδικούς και επιδέξιους χειρισμούς της».

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «η οικοδόμηση ενός δικτύου συμμαχιών, η ενίσχυση των διεθνών και ευρωπαϊκών μας ερεισμάτων και η αξιοποίηση εμπλεκόμενων συμφερόντων δημιούργησαν μια ισχυρή ασπίδα θωράκισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία με τη σειρά της επέτρεψε να ενταχθεί η Κύπρος στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης και του κόσμου».

Καταλήγοντας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι «χωρίς υπερβολή οι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της ύπαρξης ενεργειακών πηγών στην Κυπριακή ΑΟΖ αποτελούν μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες της Κύπρου και του λαού μας από της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα