Ακάνσοϊ : Να παραιτηθεί ο Έρογλου αν δεν μπορεί να αντεπεξέλθει

11:13 5/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γενικός Γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Ασίμ Ακάνσοϊ είπε σε δηλώσεις του ότι η ψευδοκυβέρνηση προσποιείται ότι όλα βαίνουν ρόδινα ενώ παραμελεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τ/κ με αποτέλεσμα να τον οδηγεί σε απελπισία και απογοήτευση.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΡΤΚ σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, κάλεσε τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Ερογλου να καταβάλει προσπάθεια ούτως ώστε οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό να είναι εποικοδομητικές, σοβαρές και αποτελεσματικές και σε περίπτωση που δεν επιθυμεί ή δεν μπορεί να το πράξει, να παραιτηθεί.

Στην

ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι το ΡΤΚ παρακολουθεί με θλίψη τα αδιέξοδα στη διαδικασία των συνομιλιών και υπενθυμίζει τις προειδοποιήσεις του κόμματος για τα λανθασμένα βήματα του κ. Ερογλου και της διαπραγματευτικής του ομάδας.

Το ΡΤΚ ισχυρίζεται ακόμα ότι ο κ. Ερογλου, εκμεταλλευόμενος την απροθυμία της ε/κ πλευράς για λύση, εξυπηρετεί την πρόθεση διακοπής των συνομιλιών και την μετατροπή σε μια υποτελή στην Τουρκία διοίκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα