Αισιόδοξη για θετική κατάληξη των διεργασιών για προεδρικές η ΓΓ Οικολόγων

18:42 12/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την αισιοδοξία της για θετική κατάληξη στις διεργασίες του ενδιάμεσου χώρου για μια εναλλακτική πρόταση στις προεδρικές εκλογές, εξέφρασε η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου, η οποία θεωρεί πως όλα παραμένουν εντός χρονοδιαγράμματος και ότι ”οι ειλικρινείς προθέσεις του κάθε πολιτικού χώρου θα ξεκαθαρίσουν μέσα από την πρακτική διαδικασία”.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, η κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι το Κίνημα ”δεν αισθάνεται ότι έχει βαλτώσει η προσπάθεια του ενδιάμεσου χώρου και της οικολογίας για να καταθέσει μια εναλλακτική

πρόταση, όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές”, προσθέτοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να εργάζεται η επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με τις προγραμματικές θέσεις, ενώ όπως είπε, ”οι ειλικρινείς προθέσεις του κάθε πολιτικού χώρου θα ξεκαθαρίσουν και μέσα από την πρακτική διαδικασία, που ελπίζουμε ότι θα φέρει και σε μια θετική κατάληξη”.

Ερωτηθείσα κατά πόσο διαπιστώνει κάποια διστακτικότητα από πλευράς άλλων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, η ΓΓ των Οικολόγων απάντησε πως ”είμαστε εντός των συμφωνηθέντων όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα και τουλάχιστον όσον αφορά την επιτροπή, είχαμε συμφωνήσει να συναντηθεί και να αρχίσει να εργάζεται την εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα”.

”Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια. Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων έχουμε κάθε ειλικρινή πρόθεση και θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχει αυτή η προσπάθεια”, συμπλήρωσε.

Κληθείσα εξάλλου να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε με την απαγόρευση της διέλευσης στα κατεχόμενα του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου, η κ. Παναγιώτου κάλεσε την Κυβέρνηση και τα κόμματα να αντιδράσουν, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους στα διεθνή φόρα, ”γιατί δεν γίνεται να καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα με αυτόν τον τρόπο και να λέμε ότι βρισκόμαστε σε μια θετική διαδικασία λύσης και ότι υπάρχει ένα θετικό κλίμα όσον αφορά το Κυπριακό”.

”Δεν υπάρχει θετικό κλίμα όσον αφορά το Κυπριακό και οι προθέσεις φαίνονται και από τα μικρά και από τα μεγάλα”, κατέληξε στις δηλώσεις της η ΓΓ των Οικολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα