Αιχμές για ‘οικογενειακό’ ακίνητο’ του Χάσικου, που δεν προτιμήθηκε, από τον Πρόεδρο της ΑΤΗΚ Σ.Κιττή

16:48 28/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Συντάξεων των Υπαλλήλων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου Στάθης Κιττής σε γραπτή δήλωση του αναφέρει πως “εδώ και αρκετό καιρό ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Σωκράτης Χάσικος, προβαίνει σε διάφορες δημόσιες δηλώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με τις οποίες προσπαθεί να δημιουργήσει δυσφημιστικές και άκρως προσβλητικές εντυπώσεις σε όσον αφορά εμένα προσωπικά διαδίδοντας ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες για δήθεν διαπλοκή ή διασπάθιση δημόσιου χρήματος, προβάλλοντας

μάλιστα ισχυρισμούς, ανυπόστατους πάντοτε, για αγορά εκ μέρους του Ταμείου Συντάξεων των υπαλλήλων της Cyta σε διπλάσια, κατά τον ισχυρισμό του, τιμή «αντί άλλων προσφορών για γη δίπλα από το συγκεκριμένο ακίνητο που αγοράστηκε από το Ταμείο στην περιοχή του αεροδρομίου της Λάρνακας»”.

Επειδή, συνεχίζει, προκάλεσα δημόσια τον κ. Υπουργό να αποκαλύψει στον Κυπριακό λαό σε ποιο ακίνητο αναφέρεται ακριβώς, έτσι για να γνωρίζουμε όλοι τι ακριβώς επιδιώκει να επιτύχει ο κ. Χάσικος, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει δώσει οποιαδήποτε στοιχεία ούτε δημόσια ούτε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ενώπιον της οποίας κατέθεσε χθες, όπως φαίνεται τουλάχιστον από τα σημερινά δημοσιεύματα που είναι φανερό ότι έχουν πηγή τον ίδιο.

“Κατά συνέπεια και εφόσον συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο προκλητικό και αυθαίρετο τρόπο θα τον ρωτήσω και εγώ δημόσια αν το ακίνητο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι αυτό που μου προτάθηκε επανειλημμένα από τον πεθερό του κ. Χάσικου, κ. Φρίξο Κουλέρμο, και που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτήριο που αγόρασε το Ταμείο δίπλα ακριβώς από τον χώρο του αεροδρομίου και που ανήκει σε μέλη της οικογένειας του κ. Υπουργού;”, διερωτάται.

“Και αφού και ο ίδιος κάνει «τους δικούς του συνειρμούς» που «ο λογισμός του ανθρώπου» επιτρέπει στον κ. Υπουργό να οραματίζεται διαπλοκές, ίντριγκες όπως ο ίδιος αναφέρει σε δηλώσεις του στον σημερινό Τύπο, να κάνουμε και εμείς τους λογικούς συνειρμούς ότι αυτό που κάνει τον τελευταίο καιρό είναι εκδίκηση γιατί δεν αγοράσαμε το πιο πάνω ακίνητο, ή πιέσεις για να το ξανασκεφτούμε; Και η λογική του συνειρμού αυτού είναι γιατί το μόνο ακίνητο που βρίσκεται «δίπλα» σ’ αυτό που αγοράστηκε από το Ταμείο είναι αυτό που αναφέρω πιο πάνω και που είναι εγγεγραμμένο στο όνομα της εταιρείας Airsun Properties Ltd που ανήκει σχεδόν εξολοκλήρου σε μέλη της στενής οικογένειάς του”, προσθέτει ο κ. Κιττής.

Αν όμως μιλά για άλλο τεμάχιο, διευκρινίζει, κανένα άλλο που προτάθηκε στο Ταμείο δεν διέθετε άδεια για κτήρια εμπορικής χρήσης και εν πάση περιπτώσει το άλλο που φαίνεται να υπαινίσσεται απέχει τουλάχιστον 3-4 χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο και όταν προτάθηκε είχε άδεια για τουριστικές κατοικίες που δεν εμπίπτουν στους επενδυτικούς τομείς του Ταμείου.

“Όσον αφορά τα άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τις επενδύσεις και δραστηριότητες του Ταμείου θα απαντηθούν ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής όταν θα κληθούμε και ενώπιον των δικαστηρίων βέβαια, όταν θα κληθεί ο κ. Υπουργός να στοιχειοθετήσει τους άκρως δυσφημιστικούς και προσβλητικούς λιβελλους που έχει εκστομίσει εναντίον μου. Αυτά προς το παρόν εν αναμονή της απάντησης που αναμένω να δώσει προς τους Κύπριους πολίτες ο κ. Υπουργός όσον αφορά τα πιο πάνω ερωτήματα”, καταλήγει στην γραπτή δήλωση του ο κ. Κιττής.

Keywords
Τυχαία Θέματα