Προσοχή στις καλοκαιρινές μολύνσεις συνιστούν οι οφθαλμίατροι

15:31 28/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Προσοχή στις βουτιές σε θάλασσα και πισίνες, αλλά και σε άλλες υπαίθριες δραστηριότητες συνιστούν οι οφθαλμίατροι για το καλοκαίρι, καθώς μολύνσεις και υπεριώδης ακτινοβολία καραδοκούν για να πλήξουν τα μάτια μας.

Μάλιστα επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν τους οφθαλμίατρους, αφού τα στοιχεία δείχνουν πως οι μολύνσεις των ματιών είναι πιο συχνές το καλοκαίρι από ότι τον υπόλοιπο χρόνο! Η σύσταση αφορά όλους τους ανθρώπους καθώς

όλες οι ηλικίες είναι επιρρεπείς στις μολύνσεις αλλά κυρίως τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους χρήστες των φακών επαφής.

«Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι η ηλιακή υπεριώδης ακτινοβολία επηρεάζει τα μάτια μας και οι μολύνσεις είναι πιο συχνές από ότι τον υπόλοιπο χρόνο. Για το λόγο αυτό πρέπει να γνωρίζουμε και να λαμβάνουμε τα μέτρα μας» τονίζει ο χειρουργός οφθαλμίατρος ,Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών κ Ιωάννης Μάλλιας.

ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι εποχικές αλλεργίες είναι πιο συχνές το καλοκαίρι λόγω της γύρης και της ανθοφορίας των δένδρων, αλλά και από το γεγονός ότι αυξάνονται σημαντικά οι δραστηριότητες των ανθρώπων στην ύπαιθρο . Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι το…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα