Αυξητική τάση στην έκδοση τίτλων για έργα ανάπτυξης

16:15 5/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αυξητική τάση παρατηρήθηκε στην έκδοση τίτλων για έργα ανάπτυξης από τον Απρίλιο ως και τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί το Κτηματολόγιο στην ιστοσελίδα του.

Συγκεκριμένα, σε παγκύπρια βάση, τον Απρίλιο εκδόθηκαν 853 τίτλοι, το Μάιο 1.313 και τον Ιούνιο 1.352.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας Βάσος Πετρίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι για την επόμενη περίοδο η απόδοση έκδοσης τίτλων θα είναι αυξημένη.

Εξήγησε ότι, λόγω και των απαιτήσεων του μνημονίου, η υπηρεσία έχει οργανωθεί και εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς σε συνεργασία και συντονισμό με άλλους αρμόδιους φορείς όπως οι τοπικές αρχές.

«Η εργασία εντατικοποιήθηκε περαιτέρω και οργανώθηκαν κάπως καλύτερα τα συνεργεία μας μέσα στον Απρίλη μέχρι και τους επόμενους δύο μήνες», είπε. Πρόσθεσε ότι για τους μήνες κατά τους οποίους μεσολάβησαν οι άδειες του καλοκαιριού «ενδεχομένως οι αριθμοί να είναι κάπως μειωμένοι».

Όσον αφορά τους υπό έκδοση τίτλους διευκρίνισε ότι «υπάρχουν και έργα παλιά που εκκρεμούσε η έκδοση των τίτλων». Υπάρχουν παλιά πωλητήρια έγγραφα, ανέφερε, «τα οποία τώρα υλοποιούνται μετά τις διευθετήσεις που κάναμε και στα πλαίσια της πολεοδομικής ρύθμισης».

«Προσπαθούμε να επισπεύσουμε και να εντατικοποιήσουμε» τις διαδικασίες, ανέφερε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα