Αύξηση 14,5% στα έσοδα από τον τουρισμό τον Ιούνιο

13:12 25/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με αύξηση στα έσοδα από τον τουρισμό της τάξης του 14,5% σε σχέση με πέρυσι, έκλεισε ο φετινός Ιούνιος, ενώ υπήρξε και παράλληλη αύξηση των αφίξεων, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, ύστερα από συνάντησή του με το ΔΣ του ΚΟΤ την Τετάρτη.

Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2012 η συνολική αύξηση στις αφίξεις ήταν 2,8%. Πρόσθεσε ότι αυτό είναι σημαντικό, αφού υπήρχαν κάποιες ανησυχητικές τάσεις στην αρχή της χρονιάς.

Οπως είπε, έγιναν προσπάθειες να διατηρηθούν οι αφίξεις στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, όταν καταγράφηκαν σημαντικές αυξήσεις

της τάξης του 10% στις αφίξεις και 13% στα έσοδα σε σχέση με το 2010.

Ανέφερε, επίσης, ότι από τα στοιχεία καταγράφεται μικρότερη μείωση από κάποιες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο απ’ ό,τι αναμενόταν, ενώ από άλλες ευρωπαϊκές χώρες καταγράφεται αύξηση ενώ αναμενόταν μείωση. Σημείωσε, επίσης, ότι καταγράφεται θεαματική αύξηση από τη Ρωσία.

«Αναμένεται ότι και η φετινή χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο», ανέφερε.

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι αυτό που έχει περισσότερη σημασία δεν είναι να αυξάνονται οι αφίξεις και τα έσοδα, αλλά να συνεχιστεί η προσπάθεια για προβολή και η προσπάθεια για λήψη μέτρων, όπως απλοποιήσεις στη θεώρηση διαβατηρίων και εγκαθίδρυση νέων πτήσεων, που θα βοηθήσουν την αύξηση ιδιαίτερα από νέες αγορές.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και από την πλευρά του κράτους και από την πλευρά των ιδιωτών για βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου, ώστε να διατηρηθούν αυτές οι αγορές.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι θετικές οι προοπτικές για τον τουρισμό και υπάρχει δυνατότητα, εφόσον υπάρχει συνέπεια στη δουλειά και επαγρύπνηση να «βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία σε σχέση με τον τουρισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα