Αυξάνονται τα spreads Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας

18:27 7/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αυξάνονται τα spreads (οι διαφορές στην απόδοση) των 10ετών ομολόγων της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα , καθώς το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών αναθέρμανε τις ανησυχίες για τη συνοχή της Ευρωζώνης.

Το spread των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 144 μονάδες βάσης (1,44%)

στις 2.057 μονάδες βάσης (20,57%), των γαλλικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 9 μονάδες βάσης στις 133 μονάδες βάσης, των ισπανικών κατά 11 μονάδες βάσης στις 428 μονάδες βάσης και των ιταλικών έφθασε τις 418 μονάδες βάσης. Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 1,56%, που είναι πολύ κοντά στο χαμηλό επίπεδο ρεκόρ (1,549%).

Δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times αναφέρεται σε δηλώσεις αναλυτών, σύμφωνα με τις οποίες η αύξηση των spreads των ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης μπορεί να είναι κρίσιμης σημασίας για τη διαμόρφωση της ισοτιμίας του ευρώ τις επόμενες ημέρες.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αναγκασθεί να προσφύγει σε ένα νέο γύρο παροχής δανείων στις τράπεζες από τις αρχές του επόμενου μήνα για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα