Αδούλωτη Κερύνεια

18:32 2/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Καταγγέλλουμε την κατοχική Τουρκία για ενα ακόμη παρανομο εργο που δημιουργεί πάνω στην κατεχόμενη γή μας χωρίς την έγκρισή μας. Η δημιουργία μεγάλου φράγματος στα κατεχόμενα Πάναγρα με στόχο την μεταφορά και αποθήκευσή νερού απο την Τουρκία, συνιστά ακόμη μια παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου στην Κύπρο.
Είναι γελασμένη η Τουρκία αν νομίζει οτι με τέτοια παράνομα έργα δημιουργεί τετελεσμένα με τα οποία θα μας εξαναγκάσει να συνθηκολογίσουμε.
Γελασμένοι επίσης είναι και οι οποιοιδήποτε άλλοι , δικοί μας και ξένοι οι οποίοι

επιτρέπουν σιωπηρά στην Τουρκία να αφθαιρετεί και να συνεχίζει ανενόχλητη να ασελγεί πάνω στο πληγωμένο κορμί της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σημειώνουμε οτι δεν έχουμε ακούσει οποιαδήποτε Κυβερνητική, ή Κομματική διαμαρτυρία γιαυτή την νέα Τουρκική πρόκληση. Μήπως για τους θειασώτες του Διζωνικού ξεπουλήματος η σιωπή εξυπακούεται, αφού γιαυτούς το Συνεταιρικό Ομόσπονδο/Συνομόσπονδο Κράτος είναι δεδομένο και ασκεί την κυριαρχία του απο τώρα στα κατεχόμενα; Σε μια σωστή Δημοκρατία υπο κατοχή οχι μόνο έπρεπε η Κυβέρνηση να επαγρυπνεί αλλά και να ενημερώνεται ο κόσμος απο πριν και να κινητοποιείται για να καταγγέλλονται έγκαιρα και να αποτρέπονται ενέργειες που στοχεύουν στη δημιουργία παράνομων τετελεσμένων.

Το γεγονός και μόνο οτι το έργο ξεκίνησε χωρίς να ξεσηκωθεί σαματάς προτού φθάσουμε σε θεμέλιο λίθο, για εμάς σημαίνει το ολιγώτερο βαθύ Κυβερνητικό και Κομματικό ύπνο, για να μην προχωρήσουμε στην εκτίμηση να θεωρήσουμε οτι δόθηκε και σιωπηλή συγκατάθεση με πιθανή και Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Ποιοί άραγε να «κολοκινθύζουν» σε βάρος μας σε αυτή την περίπτωση;

Οφείλονται εξηγήσεις στον Κυπριακό Λαό και άμεση Διπλωματική αντίδραση με αντίκρυσμα η οποία να θέσει τέρμα στην περαιτέρω προώθηση του έργου. Μια κενή δήλωση για εσωτερική κατανάλωση δεν αρκεί.

Η Αδούλωτη Κερύνεια θα καταγγείλει τις αυθαίρετες Τουρκικές ενέργειες στην Ευρώπη , στον ΟΗΕ και αλλού και επιφυλάττουμε τα Δικαιώματά μας έναντι παντός υπευθύνου.

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνερια

Keywords
Τυχαία Θέματα