Αδασμολόγητα τσιγάρα και καπνός στην κατοχή 42χρονου Σύρου

17:41 19/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εξαήμερη κράτηση εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριου Λεμεσού εναντίον 42χρονου Σύρου στη Λεμεσό για κατοχή 907 κούτων με αδασμολόγητα τσιγάρα και 207 κιλών καπνού καθώς και ηλεκτρονικών ειδών, τα οποία εκτιμάται ότι αποτελούν προϊόντα κλοπής.

Μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Λεμεσού, μετά από πληροφορία, προσπάθησαν να ανακόψουν χθες το μεσημέρι στη Λεμεσό, αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε συγκεκριμένο πρόσωπο.

Εναντίον του εν λόγω προσώπου υπήρχε πληροφορία για παράνομη εισαγωγή, κατοχή και πώληση αδασμολόγητων τσιγάρων.
Το εν λόγω πρόσωπο εντοπίστηκε χθες από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού να οδηγά το όχημα του σε δρόμο της πόλης και όταν του έγινε σήμα για να σταματήσει, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, εισήλθε σε δρόμο μόνης κατεύθυνσης και προσπάθησε να διαφύγει.
Λίγο αργότερα τα μέλη της Αστυνομίας κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον ανακόψουν. Από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 42χρονο Σύρο κάτοικο Λεμεσού.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, ανευρέθηκαν τέσσερις κούτες τσιγάρων, καθώς επίσης και ένα πακέτο τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν τις σχετικές σφραγίδες σύμφωνα με τη νομοθεσία του τελωνείου.

Επίσης, στο αυτοκίνητο του 42χρονου ανευρέθηκε και μια κυπριακή άδεια οδηγού εκδομένη σε άλλο πρόσωπο, με τη φωτογραφία όμως του 42χρονου.

Στη συνέχεια και με τη γραπτή συγκατάθεσή του, έγινε έρευνα από μέλη της Αστυνομίας σε συνεργασία με μέλη του Τελωνείου Λεμεσού στην οικία και σε τροχοφόρα αποθήκη του 42χρονου, κατά την οποία ανευρέθηκαν 230 κιλά καπνού, 907 κούτες τσιγάρων διαφόρων μαρκών, αριθμός ηλεκτρικών εργαλείων, τηλεοράσεις, ηλεκτρικά καλώδια, αποκωδικοποιητές, καθώς επίσης και άλλη περιουσία η οποία δεν κατέστη δυνατό να καταμετρηθεί μέχρι στιγμής.

Εναντίον του 42χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα και συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού σε συνεργασία με το Τελωνείο Λεμεσού συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα