Αχαρακτήριστη η στάση της ΟΕΒ έναντι της Cyta λένε οι συντεχνίες

15:50 29/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Αχαρακτήριστη και ακατανόητη χαρακτηρίζουν οι συντεχνίες της Cyta τη στάση της ΟΕΒ ενάντια στη Cyta και τους εργαζομένους της, σημειώνοντας ότι πρόφεραν σωσίβιο στη χώρα μας, σώζοντας της από την άτακτη χρεοκοπία και την ολοκληρωτική οικονομική κατάρρευση το Δεκέμβριο του 2012 και στάθηκαν δίπλα

στον Κύπριο πολίτη μετά την τραγωδία του 1974.

Ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Cyta, ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ), ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ), ΣΗΔΗΚΕΚ (ΠΕΟ), ΑΣΕΤ-Cyta (ΠΟΑΣ) και ΣΕΠ-ΑΤΗΚ, αναφέρει ότι χαιρετίζουν τη δυναμική αντίδραση του Συμβουλίου της Cyta ενάντια στη στάση των εργοδοτικών οργανώσεων και ιδιαίτερα της ΟΕΒ, η «οποία ανεύθυνα και απρόκλητα παραπληροφορεί τον κυπριακό λαό, με παράθεση ψευδών στοιχείων, εκθέτοντας τη Cyta, που είναι ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της ίδιας της ΟΕΒ και ένας από τους σημαντικότερους οικονομικούς πνεύμονες του τόπου μας».

«Ο κ. Πήλικος, ομολόγησε ότι δεν ενημερώθηκε για το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου από τα αρμόδια σώματα ή στελέχη της Cyta. Συνεπώς, δεν γνώριζε για το σκεπτικό, το δικαιολογητικό και τα τεράστια οφέλη που θα απέφερε το Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου της Cyta, τόσο σε οικιακούς χρήστες όσο και σε επιχειρήσεις (μείωση τιμών, βελτίωση ανταγωνιστικότητας κ.ά.)» αναφέρουν οι συντεχνίες.

Προσθέτουν ότι όφειλε να γνωρίζει ο κ. Πήλικος ότι το συνολικό όφελος των 260 εκατομμυρίων ευρώ θα μετακυλισθεί στους καταναλωτές, ενώ παράλληλα αυτό θα αυξήσει την αξία του οργανισμού ως επιχειρηματικής οντότητας.

«Κανένας εργαζόμενος στη Cyta δεν παράγει μηδέν, όπως προσβλητικά και απαξιωτικά ανάφερε ο κ. Πήλικος. Ίσως αυτό να συμβαίνει σε κάποιες άλλες χρεοκοπημένες εταιρείες, σίγουρα όμως όχι στη Cyta που είναι, ίσως, η μοναδική ελπίδα σωτηρίας του κυπριακού λαού από ένα δεύτερο μνημόνιο», αναφέρουν οι συντεχνίες, προσθέτοντας ότι το Σχέδιο Εθελούσιας δεν θα επιβαρύνει τα κρατικά ταμεία ούτε κατά ένα σεντ.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι η λύση «του «πλεονάζοντος προσωπικού», όπως θα όφειλε να γνωρίζει η ΟΕΒ, εφαρμόζεται, με βάση τη νομοθεσία, μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες, οι οποίες δεν ισχύουν στην περίπτωση της Cyta και σίγουρα δεν εφαρμόζεται όταν ένας οργανισμός υλοποιεί σχέδιο αναδιοργάνωσης».

Προσθέτουν ότι η απόλυση προσωπικού ως πλεονάζοντος επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο τα κρατικά ταμεία, σε αντίθεση με το σχέδιο Εθελούσιας.

«Επειδή η ηγεσία της ΟΕΒ υπολόγισε ότι η αποζημίωση των 40 εκατομμυρίων που θα πάρουν οι εργαζόμενοι στη Cyta, οι οποίοι θα χάσουν τις δουλειές τους, είναι αρκετή για να καλύψει τις συντάξεις 3000 συνταξιούχων για 7,5 χρόνια, ας υπολογίσουν και ας ενημερώσουν τον Κύπριο πολίτη, πόσους συνταξιούχους και για πόσα χρόνια θα κάλυπταν τα 6,5 δισ. που εξανεμίστηκαν από τις τράπεζες και πόσους συνταξιούχους και εργαζόμενους θα κάλυπταν τα 6 δισ., τα οποία οφείλουν 20 μεγαλοεπιχειρηματίες μέλη της ΟΕΒ», επισημαίνουν οι συντεχνίες.

Δηλώνουν, τέλος, ότι σε πλήρη συνεργασία με τη Διεύθυνση και το Συμβούλιο, είναι έτοιμοι να προστατεύσουν τον Οργανισμό ενάντια σε «αυτούς που μεθοδευμένα επιβουλεύονται το όνομα της Cyta και επιχειρούν την αποξήλωση της, τη μείωση της αξίας της και το ξεπούλημά της σε αυτούς που καρτερούν ως λύκοι να αφαιμάξουν τον κρατικό πλούτο».

Keywords
Τυχαία Θέματα