Προσοχή συστήνει η Cyta για παραπλανητικά μηνύματα

15:44 29/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η Cyta συστήνει προσοχή στο κοινό σχετικά με παραπλανητικά μηνύματα, που αποστέλλονται από τρίτους, μέσω sms, σε κινητά τηλέφωνα.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού, ως αποστολέας εμφανίζεται δήθεν όνομα τράπεζας ως A Bank, Κ Bank ή VC Bank, ενώ το περιεχόμενο των μηνυμάτων παραπέμπει σε δήθεν διεκπεραίωση τραπεζικών συναλλαγών που αφορούν ετοιμασία επιταγής ή έγκριση

δανείου. Επίσης, προτρέπουν τους παραλήπτες να καλέσουν σε συγκεκριμένη αρίθμηση, που αφορά δορυφορικό δίκτυο με χρέωση κλήσης 3,08€/λεπτό, που προφανώς αφορούν αυτόκλητα μηνύματα που παραπέμπουν σε τηλεπικοινωνιακή απάτη τύπου spamming, spoofing, phishing.

Ο Οργανισμός συστήνει στους παραλήπτες αυτών των μηνυμάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην ανταποκρίνονται και να αποφεύγουν στην αποστολή προσωπικών ή τραπεζικών στοιχείων, αφού μοναδικό στόχο έχουν να τους εξαπατήσουν και να τους αποσπάσουν χρήματα.

Για την προστασία των ανυποψίαστων πολιτών, η Cyta, ενεργώντας υπεύθυνα και θέλοντας να προστατεύσει το κοινό, ενημερώνει ότι από τις 20/01/2014, έχει ήδη προχωρήσει σε εφαρμογή φραγής των εξερχομένων κλήσεων προς την αρίθμηση που προτρέπουν σε επικοινωνία, παρά το γεγονός ότι τα μηνύματα δεν αφορούν την ίδια και το δίκτυό της και συνεπώς τους πελάτες της.

Ενημερώνει, επίσης, ότι είναι αδύνατο να προχωρήσει σε τερματισμό αποστολής των μηνυμάτων και κατ’ επέκταση της ενόχλησης του κοινού, αφού τα μηνύματα αφορούν σε δίκτυο άλλου παρόχου.

Τέλος, διαβεβαιώνει το κοινό ότι στα πλαίσια των καθημερινών και συστηματικών ελέγχων που διενεργεί στο δίκτυό της, με τη χρήση εξειδικευμένων συστημάτων ανίχνευσης της απάτης, θα προβαίνει σε όλα τα αποτρεπτικά μέτρα για τον έγκαιρο εντοπισμό και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που προκύπτουν για τους πελάτες της.

Keywords
Τυχαία Θέματα