Α. Νεοφύτου: Μόνο βραχυπρόθεσμες αντιπροτάσεις έχουν ενώπιον τους τα κόμματα

22:33 4/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι αντιπροτάσεις που απέστειλε η Κυβέρνηση στα κόμματα αποτελούν ένα μικρό κομμάτι του συνόλου των μέτρων που πρέπει να ληφθούν ή των αντιπροτάσεων που πρέπει να υποβληθούν στην τρόικα, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο ΔΗΣΥ θα συνεχίσει και αύριο την ανταλλαγή τεχνοκρατικών απόψεων γι’ αυτά τα ζητήματα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ απόψε, μετά από τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου του ΔΗΣΥ

για τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης στην τρόικα ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «δεν θέλω να προκαταλάβω τα πράγματα, αλλά δεν μπορεί πολιτικά, εκτιμώ, ο ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ να είναι συγκεκριμένος όταν έχει μόνο τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης μόνο για τα βραχυπρόθεσμα δημοσιονομικά μέτρα».

Αναφερόμενος στη σύσκεψη είπε ότι «συζητήσαμε διεξοδικά τόσο τις προτάσεις της τρόικας όσο και τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης». Τεχνοκρατικά, πρόσθεσε, «τις έχουμε αναλύσει». Ξέρουμε τώρα, είπε, «και την κατεύθυνση που κινείται η τρόικα, αλλά και την κατεύθυνση που κινούνται οι αντιπροτάσεις, ξέρουμε και τις αναλογίες μεταξύ τις δαπάνες και επιπρόσθετα έσοδα».

«Το μόνο που θα μπορούσα δημόσια σ’ αυτό το στάδιο να πω είναι ότι έχουμε προτάσεις της Κυβέρνησης μόνο για το σκέλος των βραχυπρόθεσμων δημοσιονομικών μέτρων», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε οποιεσδήποτε αντιπροτάσεις ή σκέψεις της Κυβέρνησης για το κομμάτι των διαρθρωτικών μέτρων και το κομμάτι του χρηματοπιστωτικού τομέα».

Αρα, συμπλήρωσε, «με ότι έχουμε ενώπιον μας, έχουμε εικόνα για ένα μικρό κομμάτι του συνόλου των μέτρων που πρέπει να ληφθούν ή των αντιπροτάσεων που πρέπει να κάνουμε στην τρόικα».

Ο κ. Νεοφύτου συνέχισε λέγοντας ότι «αυτή ήταν μια διεξοδική συζήτηση του οικονομικού επιτελείου». Αύριο, πρόσθεσε, «μαζί με τους στενούς μου συνεργάτες σε πολιτικό επίπεδο θα έχουμε μια πλήρη ενημέρωση του Προέδρου του κόμματος, ο οποίος λόγω άλλων εκ των προτέρων ειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να είναι απόψε εδώ».

Υπενθύμισε παράλληλα ότι ο κ. Αναστασιάδης θα έχει αύριο, Παρασκευή, συνάντηση με τον νομπελίστα, καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη, καθώς και με ομάδα ακαδημαϊκών.

«Θα συνεχίσουμε και αύριο την ανταλλαγή τεχνοκρατικών απόψεων γι αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα», είπε.

Αρα, πρόσθεσε, «η οποιαδήποτε προσέγγιση πολιτική, του Συναγερμού όσον αφορά μέτρα της τρόικας και αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης δεν μπορούν να γίνουν γνωστές». Ενδεχομένως, είπε, «να μην είναι αρκετός ο χρόνος ακόμα και μέχρι τη σύσκεψη».

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων κατά πόσο με τον όρο ‘βραχυπρόθεσμα’ εννοεί τα μέτρα μόνο για το 2012 – 2013, ο κ. Νεοφύτου εξήγησε ότι εννοεί «από το 2012 μέχρι 2016». Αυτά, είπε, «είναι βραχυπρόθεσμα μέτρα».

Ως παραδείγματα έθεσε σειρά ερωτημάτων, οι απαντήσεις στα οποία δεν περιέχονται στις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης.

«Συμφωνεί ή διαφωνεί η Κυβέρνηση με το συνταξιοδοτικό, όπως το προτείνει η τρόικα;», διερωτήθηκε. Συμφωνεί ή όχι, είπ

Keywords
Τυχαία Θέματα