Α. Κυπριανού: Μνημόνιο το συντομότερο και χωρίς “ασήκωτα μέτρα” επιδιώκει η Κυβέρνηση

12:27 10/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση θέλει η υπογραφή του μνημονίου με την Τρόικα να γίνει το συντομότερο δυνατό, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι προσπάθεια είναι να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα, που ήταν από την αρχή γνωστό ότι θα είναι οδυνηρά, δεν θα είναι ασήκωτα.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για το Λονδίνο και απαντώντας

σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τη λύπη του γιατί όπως είπε διαπιστώνει ότι «υπάρχουν κάποιες προσπάθειες που δεν είναι τυχαίες, κατά τη δική μας άποψη, να προκληθεί πρόβλημα σε ό,τι αφορά το δεύτερο γύρο αδειοδότησης» για το φυσικό αέριο και ότι «για ακόμα μια φορά με διαστρεβλωμένα στοιχεία προσπαθεί να παραπλανηθεί η κοινή γνώμη».

Πρόσθεσε ότι «ενώ τα κριτήρια είναι πολύ καλά γνωστά στη βάση των οποίων έχουν αξιολογηθεί οι συγκεκριμένες εταιρείες και θα γίνει διαπραγμάτευση από πλευράς της διαπραγματευτικής ομάδας, κάποιοι σκόπιμα διαρρέουν στα ΜΜΕ μόνο ένα από αυτά τα κριτήρια για να παραπλανήσουν τη κοινή γνώμη. Θεωρώ», συνέχισε ότι «η Κυβέρνηση πολύ σωστά χειρίζεται τα ζητήματα με αποφασιστικότητα και με γνώμονα το πώς εξυπηρετούνται καλύτερα και τα εθνικά αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα του τόπου».

Σε ερώτηση πού θα διοχετευθούν τελικά τα 300 εκατομμύρια από το δεύτερο γύρο αδειοδότησης, ο κ. Κυπριανού απάντησε ότι «οι συζητήσεις που γίνονται με την Τρόικα βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Η θέση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη ότι αυτά τα λεφτά θα πρέπει να διοχετευθούν για σκοπούς ανάπτυξης γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορεί η οικονομία να μπει σε πορεία ανάκαμψης και διαφωνούμε με την προσέγγιση που λέει ότι η Τρόικα θα πρέπει να έχει λόγο και ρόλο στο πώς θα τυγχάνουν διαχείρισης αυτά τα λεφτά».

Σε ερώτηση πόσο σκληρά θα είναι τελικά τα μέτρα της Τρόικας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απάντησε πως «το ότι τα μέτρα θα είναι οδυνηρά σίγουρα αυτό ήταν πολύ καλά γνωστό από την πρώτη στιγμή. Εκείνο που έχει σημασία είναι να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα είναι ασήκωτα αυτά τα μέτρα και αυτή είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλευρά της Κυβέρνησης», επαναλαμβάνοντας την έκκληση «να υπάρχει μεγαλύτερη δυνατή ενότητα στη βάση των ελάχιστων κοινών αποφάσεων που έχουμε πάρει στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε στη συνέχεια ότι «λυπούμαι να παρατηρήσω ότι κάποιοι συμπεριφέρονται με τρόπο που αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική ικανότητα της Κυβέρνησης και ενισχύει τις απαιτήσεις της Τρόικας», διερωτούμενος αν το να λένε κάποιοι ότι εδώ και τώρα θα πρέπει να καταλήξουμε, σημαίνει να αποδεχθούμε τις προτάσεις όπως η Τρόικα τις καταθέτει και πρόσθεσε ότι «εάν αυτή είναι η θέση τους να το πουν στο κυπριακό λαό για να γνωρίζει ποιες είναι πραγματικά οι επιδιώξεις του κάθε ενός από εμάς».
Ερωτηθείς κατά πόσον το μνημόνιο θα υπογραφεί πριν τις προεδρικές εκλογές ο κ. Κυπριανού απάντησε ότι «δεν μπορώ εγώ να απαντήσω ούτε από μέρους της Τρόικα ούτε της Κυβέρνησης. Εκείνο που μπορώ να πω με πάσα βεβαιότητα είναι ότι η Κ

Keywords
Τυχαία Θέματα