«Let’s Do it Cyprus» , εκστρατεία καθαρισμού σε μια μέρα!

13:42 29/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη ανάπτυξης μηχανισμών πρόληψης και περιβαλλοντικής κουλτούρας ώστε να προστατευθούν και να αξιοποιηθούν προς χαρά και αναψυχή μεγάλου κάλλους περιβαλλοντικοί χώροι, αντί να αποτελούν εστίες σκουπιδιών τόνισε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, συμμετέχοντας στην προσπάθεια καθαρισμού της κυπριακής φύσης που πραγματοποιήθηκε την 28η Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος “Let’s Do it Cyprus”.

Ο κ. Περδίκης και άλλα μέλη και αξιωματούχοι του Κινήματος Οικολόγων συμμετείχαν στην προσπάθεια καθαρίζοντας την κοίτη του Ποταμού Πεδιαίου κοντά στο

παλιό Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

«Επιλέξαμε συμβολικά ένα χώρο στο κέντρο της Λευκωσίας, που βρίσκεται λίγα μέτρα μόνο μέτρα από το Υπουργείο Υγείας σε μια περιοχή γεμάτη από κρατικές υπηρεσίες και σχολεία», είπε σε δηλώσεις του ο κ. Περδίκης.

Πρόσθεσε ότι «η κοίτη του Πεδιαίου είναι μια πανέμορφη γωνιά της Πρωτεύουσας, αλλά που είναι γεμάτη με σκουπίδια, γεγονός που καταδεικνύει ότι λείπει η κουλτούρα περιβάλλοντος και πολιτισμού από αυτή τη χώρα και έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε».

Ανέφερε επίσης ότι «η εκδήλωση δεν αποσκοπεί να καθαρίσει τη χώρα από τα σκουπίδια μόνο, αλλά να σταλεί και το μήνυμα προς ασυνείδητους που ρίχνουν τα σκουπίδια ότι δεν πρέπει να περιμένουν κανένα να τα μαζέψει».

«Πρέπει να αναπτύξουμε μηχανισμούς πρόληψης και κουλτούρα, ώστε να μην ρυπαίνεται η πόλη μας με όλα αυτά τα σκουπίδια», είπε προσθέτοντας ότι «είναι κρίμα μια τόσο όμορφη περιοχή, που έπρεπε να αποτελεί χώρο αναψυχής και χαράς για τα παιδιά, να είναι γεμάτη με σκουπίδια».

Το «Let’s Do it Cyprus» διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στην Κύπρο, είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που διοργανώθηκε ποτέ στην Κύπρο και αποτελεί μέρος του διεθνούς έργου «Let’s Do it World» που ξεκίνησε το 2008 στην Εσθονία με στόχο τον καθαρισμό όλης της χώρας μέσα σε μία μέρα. Εχει εξαπλωθεί παγκόσμια εφαρμοζόμενη μέχρι σήμερα σε 94 χώρες και έχοντας καθαρίσει 22.128 σημεία στον παγκόσμιο χάρτη

Μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου είχαν δηλώσει συμμετοχή στην εκστρατεία 133 οργανωμένα σύνολα.

Keywords
Τυχαία Θέματα