Fitch: Διατήρησε το «ΑΑΑ» για τη Γερμανία

23:34 7/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings διατήρησε την Τετάρτη στην μέγιστη βαθμίδα, το τριπλό A («ΑΑΑ»), το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Γερμανίας με σταθερή προοπτική, υπογραμμίζοντας στην αιτιολόγησή του την καλή δημοσιονομική εξέλιξη στη χώρα και την ισχύ της οικονομίας της.

Η διατήρηση του βέλτιστου δυνατού αξιόχρεου για τη Γερμανία αντανακλά το γεγονός ότι η κυβέρνηση «υπερέβη τους δημοσιονομικούς στόχους-κλειδιά» και διαθέτει

όλα τα εχέγγυα ώστε να «μειώσει το χρέος της», καθώς μάλιστα υποχωρούν οι κίνδυνοι λόγω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ενώ η χώρα επωφελείται της «ανταγωνιστικότητας του βιομηχανικού της τομέα», όπως επισήμανε ο Fitch.

Στα μέσα του Ιουλίου και ο Standard & Poor’s είχε επιβεβαιώσει την διατήρηση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Γερμανίας στην βέλτιστη βαθμίδα, το AAA, με σταθερή προοπτική.

Ο τρίτος από τους λεγόμενους οίκους αξιολόγησης, ο Moody’s, που είχε υποβαθμίσει τον Ιούλιο του 2012 την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της χώρας σε αρνητική, επαναβεβαίωσε τον Απρίλιο φέτος το τριπλό A της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα