ENI: Αναμέναμε την αντίδραση της Τουρκίας

15:39 27/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού Eni, Paolo Scaroni, δήλωσε σήμερα ότι η αρνητική αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης στην ενεργειακή συμφωνία με την Τουρκία ήταν αναμενόμενη, αν και πρόσθεσε ότι η ιταλική εταιρεία δεν ήταν σίγουρο ποιο από τα projects θα μπλόκαρε η Τουρκία.

Ο Scaroni τόνισε σε περιθώριο συνεδρίου στη Ρώμη, ότι τα οικόπεδα που είναι προς εξερεύνηση και είναι προς την κατεύθυνση της Τουρκίας αμφισβητούνται αλλά εμείς ακολουθούμε κανόνες της

Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά.

Δεν είμαι σίγουρος τι μπορεί να διακόψει η Τουρκία πρόσθεσε ο Scaroni όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση υψηλόβαθμου Τούρκου αξιωματούχου.

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Taner Yildiz δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα κόψει τα ενεργειακά projects της Eni στην Τουρκία αφότου η εταιρεία έλαβε την άδεια εξερεύνησης οικοπέδων στην Κύπρο για υδρογονάνθρακες τον Ιανουάριο.

Δεν ήταν ξεκάθαρο εάν ο υπουργός εννοούσε τα υφιστάμενα ή τα προγραμματισμένα projects της Eni στην Τουρκία. Ελπίζω ότι οι σχέσεις με την Τουρκία να επιστρέψουν στα προηγούμενα εξαιρετικά επίπεδα – το ίδιο και με τον υπουργό Yildiz, δήλωσε ο Scaroni.

Πολλοί περίμεναν μια τέτοια αντίδραση από την Τουρκία», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eni.

Keywords
Τυχαία Θέματα