48ωρη απεργία ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα

11:26 10/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άρχισαν οι κινητοποιήσεις για τη 48ωρη γενική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα μέτρα λιτότητας στα οποία κλήθηκαν να δεσμευθούν οι αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

και ΛΑΟΣ, και φέρνουν σαρωτικές αλλαγές σε μισθούς, συντάξεις, και εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν σήμερα και αύριο συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, στις 11:00, ενώ την Κυριακή το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο επίσης στην Πλατεία Συντάγματος, στις 17:00. Συγκέντρωση πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ, επίσης στης 11:00, στην Ομόνοια.

Σήμερα λόγω της απεργίας δεν λειτουργεί κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς, πλην του ΗΣΑΠ, που θα κινηθεί από τις 10:00 έως τις 17:00, τόσο σήμερα όσο και αύριο.

Στην απεργία συμμετέχουν τραπεζικοί υπάλληλοι, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και τα πλοία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα μέχρι και το Σάββατο, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης, δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών που καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα καθήκοντά τους και σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία.

Επίσης, σε λευκή απεργία καλεί η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, από τα επιμέρους καθήκοντα τους, τους αστυνομικούς.

Στην απεργία δεν συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και έτσι οι πτήσεις γίνονται κανονικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα