Συνεχίζει τις επικρίσεις ο Έρογλου

11:26 10/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ισχυρίστηκε ότι αυτός είναι ο πολιτικός με τη μεγαλύτερη υπομονή και εξέφρασε παράπονα επειδή – όπως υποστηρίζει – ο ίδιος κάνει ένα βήμα και η απέναντι πλευρά, χωρίς να ανταποκριθεί, περιμένει το δεύτερο.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ερογλου είπε ότι και μετά το δεύτερο βήμα δεν υπάρχει ανταπόκριση, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι οι απέναντι δεν έχουν πρόθεση για συμφωνία αλλά στοχεύουν σε ροκάνισμα του χρόνου, κατά τον ισχυρισμό του.

Ο Τ/κ ηγέτης ισχυρίστηκε ακόμη ότι Ε/κ και Τ/κ δεν έχουν πλέον την υπομονή συνέχισης των συνομιλιών

με αυτόν το μη αποδοτικό τρόπο και αυτοί που ενδιαφέρονται για επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την κατάσταση αυτή.

Για την ανάληψη της προεδρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ισχυρίστηκε ότι «μετά την 1η Ιουλίου δεν θα έχει κανέναν νόημα η συνέχιση των συνομιλιών».

Ο Τ/κ ηγέτης προέβαλε και τον ισχυρισμό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ροκανίζει το χρόνο για να πετύχει την υποστήριξη δύο αντιπολιτευομένων κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία το 2013.

Ο Ντερβίς Ερογλου είπε ότι «ήλθε πλέον η ώρα να αντιληφθεί και ο ΓΓ του ΟΗΕ τις πραγματικότητες που επικρατούν στο νησί» και αναφέρθηκε στη λύση της ομοσπονδίας.

Πρόσθεσε ότι «από τη στιγμή που οι ανά τον κόσμο ομοσπονδίες διαλύονται, δεν έχει νόημα να επιδιώκεται αυτή επίμονα στην Κύπρο από τη στιγμή που και η ε/κ πλευρά την απορρίπτει».

Ισχυρίστηκε ο Τ/κ ηγέτης ότι η ε/κ πλευρά το μόνο που επαναλάμβανε στο Greentree ήταν ένα «όχι» για κάθε θέμα και πρόσθεσε ότι θα πρέπει πλέον να αποφασίσει σχετικά ο ΓΓ του ΟΗΕ επειδή η συνέχιση των συνομιλιών με αυτόν τον τρόπο δεν είναι δυνατή.

Ο κ. Ερογλου έκανε και πάλι λόγο για πολυμερή διάσκεψη και ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ξέρει μόνο να παίρνει και όχι να δίνει αν και στο Kυπριακό απαιτείται το πάρε-δώσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα